05.07.2017, Miroslav Fuks

Vysočina díky výhře nad Duklou obhájila Perleťový pohár

Vysočina díky výhře nad Duklou obhájila Perleťový pohárFC Vysočina dokázal obhájit vítězství na nejstarším turnaji v Česku a na Slovensku. Výhru na 84. ročníku Perleťového poháru v Žirovnici zajistilo těsné a vybojované vítězství nad Duklou Praha. Tým kouče Ivana Kopeckého v utkání dvakrát dotáhl vedení soupeře a nakonec dokázal duel otočit, když pokutový kop proměnil Michael Rabušic.

 
Dukla PrahaDukla Praha
Turnaj, středa 5.7.2017, 17:00, Žirovnice
2:3
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 9. Podaný, 15. Mustedanagić – 14. Klíma, 41. Šimek (vla.), 53. Rabušic (pen.)
Diváci: 500
Dukla Praha: Rada – Brandner, Jiránek, Šimek, Podaný - Hanousek, Brejcha, Mustedanagič - Vlček, Holenda, Djuranovič (68. Kozel)
FC Vysočina: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Mišůn (47. Šerý) – Fulnek, Zoubele, Hronek, Novotný – Rabušic, Klíma.
 

Komentář

K první střele utkání proti Dukle Praha se ve 2 minutě dostal Hronek po průniku Fulneka, ovšem na dlouhou nohu branku nedokázal pořádně ohrozit. Na druhé straně musel v 6. minutě gólman Rakovan vyrážet nepříjemnou střelu Brejchy. V 8. minutě šla Dukla do vedení, když se na pravé straně výborně prosadil Podaný a z úhlu propálil Rakovana – 1:0. Vyrovnáno bylo o sedm minut později, když Rabušic do křídla vysunul Hronka, jenž ve vápně našel Klímu. Ten se neukvapil, zpracoval míč a propálil Radu – 1:1. Jenže už za malou chvíli dostal za vápnem příliš mnoho prostoru ke střele Mustedanagić a krásnou střelou k tyči nedal Rakovanovi šanci – 2:1. Ve 20. minutě se k zakončení dostal po standardní situaci Klíma, ale jeho pokus z úhlu nebyl přesný ani důrazný. Ve 24. minutě se po Fulnekovu rohu dostal k hlavičce Tlustý, ale nalezl jen Radovy rukavice. Po půlhodině hry se k přímému kopu postavil Štěpánek, jenž vyslal nepříjemnou přízemní střelu, kterou Rada lapil s velkou námahou. O dvě minuty se po standardce dostal k odraženému míči Zoubele, ale z vápna přestřelil.

Vysočina asi ani nedoufala, že se kýženého vyrovnání dočká tak rychle. Při výkopu druhé půle poslal pravý bek Petr Tlustý dlouhý nákop na Novotného na levém křídle. U balónu byl hlavičkující stoper Šimek, jenž v záklonu míč trefil špatně a poslal jej přesně k pravé tyči Radovy branky – 2:2! V dalších minutách byla Dukla aktivnějším celkem, ovšem vyložené šance si vytvořit nedokázala. Ve 49. minutě se ke střele z ostrého úhlu dostal Mustedanagić, ale Rakovana nepropálil. V 53. minutě se zrodil rozhodující moment zápasu, když Fulnek odcentroval z pravého křídla a trefil ruku zkušeného Jiránka - penlta! Míč si vzal Rabušic a bezpečně proměnil. O čtvrt hodiny později se po chybě v jihlavské rozehrávce dostal do šance Podaný, ale z úhlu pálil nad. Jihlava se snaží o rychlé kontry, přičemž v 74. minutě jeden z nich vedl k prostrčení ze strany Šerého na Fulneka. Ten však pálil jen do připraveného Rady. V 78. minutě se k nebezpečnému zakončení dostal po standardní situaci jeden z hráčů Dukly, ovšem přestřelil. Vzápětí se na druhé straně odhodlal ke střele Klíma, ale jeho rána neměla gólové parametry. V poslední minutě mohl jihlavské vítězství na turnaji odvrátit Podaný, ale Rakovan jeho hlavičku chytil. Z následného brejku mohl vítězství Vysočiny pečetit Rabušic. Od Śerého dostal přihrávku vlevo do vápna, ale z úhlu branku netrefil. Vzápětí byl odpískán konec duelu, v němž Vysočina byla efektivnějším a šťastnějším celkem.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
6.kolo | FC Vysočina - Dukla Praha | 3:2
20.kolo | Dukla Praha - FC Vysočina | 1:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu