19.07.2017, Miroslav Fuks

Vysočina se k výhře ve Velkém Meziříčí protrápila

Vysočina se k výhře ve Velkém Meziříčí protrápilaVysočina po návratu ze soustředění v Horním Rakousku sehrála přípravný duel na půdě třetiligového Velkého Meziříčí. Jihlavští hráči nedokázali zúročit herní převahu a po celý zápas se předháněli v zahazování šancí. Nakonec se k výhře 1:2 (0:0) protrápili, když do vedení šli až v 76. minutě po trefě Ikauniekse, ovšem domácí o šest minut později dokázali z brejku vyrovnat. Výhru prvoligového favorita zajistil až dvě minuty před koncem Hronek.

 
Velké MeziříčíVelké Meziříčí
přát., středa 19.7.2017, 17:00
1:2
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 82. Krčál – 76. Ikaunieks, 88. Hronek
Diváci: 450
Velké Meziříčí: Kruba – Kriegsmann, Bouček, Dolejš, Šuta, Mezlík, Smejkal, Krejčí, Demeter, Berka, Mucha. Náhradníci: Pokorný – Šimáček, Krčál, Svoboda, Komínek, Minařík.
FC Vysočina: 1. půle: Rakovan – Pecháček, Pedro, Vedral, Mišůn – Záviška, Daníček, Milisavljević, Popović – Duba, Klíma. 2. půle: Hanuš (72. Rakovan) – Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Rosa – Zoubele, Nový - Fulnek, Hronek, Ikaunieks – Dvořák.
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký do utkání proti druhému nejlepšímu celku v Kraji Vysočina nasadil dvě odlišné jedenáctky. V první půli ve stoperské dvojici nastoupili mladíci z juniorky Pedro a Vedral. Oproti očekáváním do duelu nezasáhl testovaný Brazilec Frizoni, který již jihlavský kádr opustil. Ze zdravotních důvodů absentovali Rabušic, Urblík, Vaculík, Nerad, Novotný, Vitásek a Štěpánek. Stínem utkání bylo v 72. minutě vynucené střídání gólmana Hanuše.

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný a byli to domácí hráči, kteří se dostali do první příležitosti. V 7. minutě však Mezlíkovu střelu zablokoval Pedro a byl z toho jen roh. Ve 13. minutě se nepříjemnou přízemní střelou do Rakovanovy náruče prezentoval Bouček. Od 20. minuty nabrala převaha hráčů na intenzitě a přicházely nadějné situace i velké šance. Hlavičkovaná stoperů Pedra a Vedrala skončila nad břevnem Krubovy branky. Ve 21. minutě Popović vysunul Dubu, který šel sám na gólmana, ale volil střelu, kterou gólman vytěsnil. Chvíli poté si domácí strážce svatyně poradil s Vedralovou hlavičkou po centru Popoviće. Ve 24. minutě Klíma výborně potáhl míč a do ideální pozice nahrál Milisavljevićovi, jenže ten těsně minul. Po minutce se sám Klíma dostal do šance, ale jeho rána skončila jen rohem. V 32. minutě se tento mladý jihlavský útočník dostal k pohotové střele po rohovém kopu, ale přestřelil. V 37. minutě kopal Popović přímý kop ze zajímavé pozice, ovšem brankář jeho pokus vyrazil. Vzápětí Daníčkův centr usměrnil Pedro nad horní tyč. Ve 42. minutě měl opět velkou šanci Duba a brankář Kruba jej opět vychytal. Domácí ojediněle zahrozili z následného protiútoku, kdy se po Demeterově zajímavé přihrávce Šuta k zakončení vůbec nedostal. První dějství tak přes množství gólových příležitostí skončilo bez branek.

Jedenáctka FC Vysočina do druhého poločasu vstoupila rozvážně a snažila se o držení míče a souvislý tlak. Velkou šanci měl ve 48. minutě Fulnek, který dostal míč za obranu, šel z úhlu na gólmana, ovšem nakonec koncovku nezvládl. V 50. minutě z přímáku velmi dobře střílel Nový, ale Pokorný míč lapil. Chvíli poté si našel i střelu Fulneka po přihrávce Dvořáka. V dalších minutách se v nadějných pozicích ocitli Ikaunieks a Fulnek. Na druhé straně po hodině hry střelou ze střední vzdálenosti zahrozil Dolejš. V 62. minutě si Vysočina po rohovém kopu vypracovala velký tlak, ale rány Ikauniekse a Kryštůfka cestu do sítě nenašly. V 75. minutě Fulnek našel ve vápně Dvořáka, jenž se krásně uvolnil, ale našel jen připraveného brankáře Pokorného. Hráči v bílém se zasloužené branky dočkali až v 76. minutě, kdy Dvořák z pravé strany poslal přihrávku na Ikauniekse, který se pohotově trefil k první tyči – 0:1. Domácí se pokusili o odpověď, kdy kulatý nesmysl putoval po ose Dolejš – Demeter k Mezlíkovi, jenž ale z úhlu trefil jen boční síť. V 80. minutě Hronek vybídl Fulneka, jemuž k zakončení scházely milimetry. V 82. minutě velkomeziříčští zaútočili na překvapení. Demeter velmi dobře potáhl míč po levém křídle a před branku předložil ideální míč Krčálovi, který z malého vápna vyrovnal – 1:1. Vysočina se poté snažila odvrátit blamáž. V 87. minutě se míč po rohovém kopu dostal na hranici vápna k Rosovi, jenž svojí technickou střelou velmi těsně minul branku. O minutu později se Jihlavě podařilo Pokorného překonat, když si na střílený Zoubeleho centr na přední tyči naběhl Hronek – 1:2. V 90. minutě se neujala pěkná střela Ikauniekse, kterou domácí gólman vyrazil na roh.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu