20.09.2017, Redakce

Vysočina na pohárový postup přes Sokolov nadřela

Vysočina na pohárový postup přes Sokolov nadřelaFotbalisté FC Vysočina splnili úlohu favorita a na svém stadiónu ve 3. kole MOL Cupu porazili druholigový Baník Sokolov. Na postup mezi šestnáct nejlepších se pořádně nadřeli a zachránila je trefa pohárového střelce Filipa Novotného, jenž v 69. hlavou zužitkoval ideální centr Jana Závišky. Hosté v závěru usilovali o vyrovnání, ovšem to Jihlava bojovným výkonem neumožnila.

 
FC VysočinaFC Vysočina
3. kolo, středa 20.9.2017, 17:00
1:0
(0:0)
SokolovSokolov
 
Gól: 59. Novotný.
ŽK: 67. Rosa, 81. Nový – 90+1. Strada.
Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock.
Diváci: 403
FC Vysočina: Hanuš – Pecháček, Kryštůfek, Rosa, Keresteš – Zoubele (56. P. Dvořák), Urblík (66. Nový) – Záviška, Daníček, Novotný – Klíma (83. Fulnek). Náhradníci: Rakovan – Mišůn, Popović.
Sokolov: Belaň – Tůma, Rychnovský, Machek, Mejdr (62. Hlavatý) – O. Ševčík, Kosak (72. Končal), Glaser, Strada – Přeučil (53. F. Dvořák), Provod
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu s Jablonci provedl řadu změn, když v základní sestavě nastoupili Hanuš, Pecháček, Urblík, Daníček, Záviška nebo Novotný. V sokolovské sestavě figurovali exjihlavští Kosak a Přeučil.

Nedůstojná návštěva od prvních minut sledovala docela vyrovnaný fotbal, v němž Vysočina častěji držela míč, ovšem její kombinační pokusy se rozbíjely o koncertovanou defenzívu týmu kouče Horvátha, jenž své svěřence celý duel hlasitě dirigoval. O první vzruch se ve 4. minutě postaral svým průnikem Klíma, ale jeho přihrávku vystihl gólman Belaň. Na druhé straně v 15. minutě vyslal pokus z pětadvaceti metrů Hlavatý, ale našel jen připravenou náruč Hanuše. Vzápětí rozehrál nebezpečnou standardku Keresteš, při níž se míč odrazil do nadějné pozice k Záviškovi, ovšem ten byl pod tlakem a z malého vápna zakončit nedokázal. Ve 22. minutě Glaser centroval do vápna, kde našel Provoda, jehož hlavička se mezi tři tyče nevešla. V 25. minutě se z otočky odhodlal k dalekonosnému pokusu Novotný, ale přestřelil. V 28. minutě se k přímému kopu postavil Urblík, ovšem Belaň byl u tyče včas. Po půlhodině hry byl potřetí v řadě faulován Daníček a Vysočina rozehrála zajímavou standardku. Získala však jen roh, který k ohrožení branky nevedl. V 33. minutě si na dlouhý míč naběhl Novotný a předložil do vápna zpětnou přihrávku, která v ideální pozici nalezla Daníčka. Ten však z první trefil jen ležícího gólmana. Další minuty už byly ve znamení nepřesností, tudíž úvodní dějství skončilo bez branek.

Hosté do druhé půli vstoupili aktivněji a v 50. minutě se o první ohrožení branky pokusil po centru zleva Kosak, jeho volej však neměl potřebné parametry. V 51. minutě tentýž křídelník špatně vyřešil nadějný rychlý brejk. Vysočina však postupně získávala půdu pod nohama a v 59. minutě otevřela skóre utkání. Pecháček do pravého křídla vysunul Závišku, ideálním centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Novotného, jenž v souboji přetlačil pravého beka Stradu. V 64. minutě se k odraženému míči po dlouhém auto dostal Glaser, ale vysoko přestřelil. V 68. kopal Kosak zajímavý přímý kop po faulu Rosy, ale o metr přestřelil. Ještě hůře si vedl v 77. minutě Záviška, jenž se z dvaceti metrů odhodlal zakončit rychlý kontr. Na druhá straně pohotově vypálil hostující Končal a jen těsně přestřelil. V 82. minutě už Glaser z přímáku branku trefil, ale Hanuš byl na místě. Závěr přinesl tlak Baníku, ovšem velké šance mu scházely. Jihlava tak postoupila do osmifinále MOL Cupu.

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu