21.09.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v neděli půjde za výhrou proti Baníku!

Vysočina v neděli půjde za výhrou proti Baníku!Fotbalová Vysočina má v neděli od 17:00 hodin na co navazovat a též co napravovat! Bude chtít zopakovat výkon proti Dukle Praha a též odčinit „rukavici“ z Jablonce. A hlavně – na hřišti udělá vše pro zisk tolik potřebných tří bodů! Přijďte si užít vypjatou fotbalovou bitvu, program Víkendu otců a podpořit svůj tým!

 

Ostrava se do Jihlavy vrací po sedmnácti měsících, které pro ni byly ve znamení sestupu do II. ligy, boje o rychlý návrat a slušného vstupu do nejvyšší soutěže. Byl to právě duel na Vysočině, který se odehrál v květnu 2017, jenž definitivně rozhodl o trpkém pádu Baníku. Ostatně, ostravskému celku se v Jihlavě od návratu FC Vysočina mezi českou elitu příliš nedaří. Ze čtyř zápasů zde získali pouze bod a to před necelými čtyřmi lety.

Tým kouče Romana Kučery oslavil návrh do ligy nejlepším možným způsobem – výhrou v úvodním kole v Brně. V dalších šesti zápasech však Baník vydoloval pouze tři body za domácí remízy se Slavií, Teplicemi a Jabloncem. Přitom dvakrát dokázal odvrátit dvoubrankové vedení soupeře. To nezůstalo bez povšimnutí ani ze strany realizačního týmu FCV: „Ostrava dokazuje, že ji nepříznivý průběh zápasu nijak nepoloží. Má bojovný tým, který se opírá o zkušené borce, jakými jsou gólman Vašek, bek Pazdera, klíčový středopolař Hrubý nebo útočníci Poznar a Baroš. Baník disponuje urostlými hráči a je velmi silný při standardních situacích,“ upozornil asistent trenéra Michal Kadlec.

V Jihlavě si všichni uvědomují, že je v neděli čeká velmi těžký a důležitý zápas: „Chceme navázat na zodpovědný projev v pohárovém měření proti Sokolovu a zejména na kvalitní domácí výkon proti Dukle, kdy měla naše hra v první půli vysoké parametry. Při pohledu do tabulky je jasné, že potřebujeme zvítězit,“ nemusel zdůrazňovat asistent kouče Kopeckého.

Jaké ztráty před utkáním počítá kádr FC Vysočina? „Až na zraněné Nerada a Štěpánka bychom měli být kompletní. Naplno trénuje i Rabušic. Tlustého trest za vyloučení v Jablonci vypršel v rámci středečního duelu MOL Cupu,“ uzavřel Kadlec.
Vzájemná bilance: 10 utkání  4 – 2 – 4  11 : 9 / doma: 5 utkání  3 – 1 – 1  8:3 / venku: 5 utkání  1 – 1 – 3  3:6

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 16 - SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FC Baník Ostrava  3:0 (1:0)
Góly: 39. Bazal, 65. Hronek (Dvořák), 89. Dvořák (pen.)
Sestavy: VYS: Hanuš – Kukoľ, Krejčí, Mišůn, Urdinov – Kučera, Nerad (81. Batioja) – Vaculík, Hronek (74. Marek), Bazal – Voltr (64. Dvořák). OST: Šrom – Dostál, Kaša, Vraštil, Granečný (46. Mondek) – Vengřinek, Hrubý (55. Šašinka) – Matěj, de Azevedo, Holzer – Červenka (55. Mešaninov).

Pod. 15 - SYNOT liga: FC Baník Ostrava - FC Vysočina Jihlava  1:2 (1:2)
Góly: 31. Krejčí vl. - 7. Nerad, 44. Mešanović
Sestavy: OST: Pavlenka - Dostál, Kaša, Machovec, Ježdík - Mišák (52. De Azevedo), Lásik (81. Mondek) - Narh, Kukec, Mičola (62. Szotkowski) - Červenka. VYS: Hanuš – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – Jánoš (85. Demeter), Marek – Batioja (46. Fulnek), Nerad, Vaculík (70. Kryštůfek) – Mešanović.

Jaro 15 – SYNOT liga: FC Vysočina Jihlava - FC Baník Ostrava  2:0 (2:0)
Góly: 13. Harba, 14. Kliment
Sestavy: VYS: Hanuš – Marek, Tlustý, Krejčí, Hybš – Jánoš, Kučera – Fulnek, Šulek (66. Nerad), Kliment (62. Kukoľ) – Harba (78. Mešanović). OST: Pavlenka – Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučić – Foltyn (46. Mišák), Kukec – Sivrić, Jirásek (87. Holzer), de Azevedo – Narh (66. Zapata).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 2 - Ikaunieks 1 – Dvořák, Fulnek, Klíma
Žluté karty: 2 – Krejčí, Zoubele, Hronek, Nový, 1 – Rakovan, Vaculík, Dvořák, Rosa, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Daníček.
Absence: Nerad a Štěpánek (zranění)

FC Baník Ostrava

Pravděpodobná sestava: Vašek – Pazdera, Šindelář, Pokorný, Granečný – Hrubý, Hlinka - de Azevedo, J.Šašinka, Stáňa - Poznar.
Trenér: Radim Kučera
Střelci: 3 – Hrubý, 2 - Baroš, 1 – J.Šašinka, Šindelář, Stáňa, Mičola.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Baroš (přestup Slovan Liberec),  Šindelář (přestup Sigma Olomouc), O.Šašinka (konec host. Senica / SK), J.Šašinka (konec host. Poprad / SK), Poznar (host. Viktoria Plzeň), Panič (přestup Gornji Milanovac / SRB), Hykel (přestup Frýdek Místek), Azackij (přestup Černomorec Odesa / UKR), Pazdera (přestup Zlín).
Odchody: Urgela (konec host. Karviná), Nerad (konec host. FC Vysočina), Hučko (konec host. Žilina / SK), Pekár (přestup Spartak Trnava / SK), Zápotočný (přestup Příbram), Mešaninov (host. Znojmo), Celba (host. Třinec), Helešic (host. Č.Budějovice), Mondek (přestup Rakow Czestochowa / POL).

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu