24.09.2017, Miroslav Fuks

Jakub Fulnek: Do posledních vteřin jsem věřil, že gól dáme

Jakub Fulnek: Do posledních vteřin jsem věřil, že gól dámeKrajní záložník Jakub Fulnek se po dlouhém čekání začíná gólově probouzet. Navíc se pomalu stává střelcem důležitých branek! Na konci jara byl u klíčových branek zápasů proti Brnu a Zlínu. Nedávno proti Dukle otevřel skóre utkání a naposledy proti Ostravě rozhodl o vítězství FC Vysočina v 93. minutě zápasu! Jak se jeho branka, která na stadiónu spustila velkou euforii domácích fanoušků, zrodila?

 

Ke konci zápasu už Váca střílel ze střední vzdálenosti už tak trochu z nouze. Zkusil to, neměl moc na vybranou. Balón se nějak odrazil k Davisovi, který trefil gólmana. Pak se míč naštěstí odrazil ke mně a já měl před sebou odkrytou bránu. Je super, že jsme se za gólem pořád tlačili a nic jsme nevzdali. Bylo vidět, že jsme chtěli zápas vyhrát, za vítězství jsme opravdu šli.

Baník nastoupil na pět obránců se třemi stopery...
Už podle jmen v sestavě jsme si mysleli, že takto nastoupí. Osobně jsem čekal, že v Jihlavě budou hrát trochu aktivněji. Hráli hodně zezadu. Spoléhali se na nakopávané míče na Šašinku a na nebezpečné standardní situace, při kterých měli pár závarů. Myslím, že jsme dnes byli fotbalovější a více jsme drželi balón. Dostávali jsme se do nebezpečných situací a zaslouženě jsme vyhráli. Do posledních vteřin zápasu jsem věřil, že gól dáme.

Chvilku před tvou brankou šel Hrubý sám na branku. Jak ti v daný moment bylo?
Stál jsem na půlce a modlil jsem se, aby tuto možnost neproměnil. Bylo by to hodně nespravedlivé. Už mnohokrát jsme ale ve fotbale viděli, že takto zápasy končí.

Zápas jsi mohl rozhodnout o několik minut dříve, kdy ses uvolnil do dobré střelecké pozice...
Tato možnost asi měla skončit gólem. Vím, že v zakončení mám mezery. Umím se do šancí dostat, ale v koncovce mi chybí  více klidu. O to více mne těší, že jsme v závěru byli za naši touhu po vítězství odměněni.

V posledních zápasech chcete fanoušky napínat do posledních minut, že?
Aspoň jsou zápasy záživnější. Diváci alespoň ví, že na stadiónu musí zůstat až do konce a nesmí odcházet v předstihu. Myslím si, že jak s Duklou, tak s Baníkem naše výhry nebyly náhodné. Za brankami a body jsme se tlačili i v situaci, kdy jsme prohrávali.

 
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu