30.10.2017, Juniorskaliga.cz

Juniorka z Hané veze cenný bod

Juniorka z Hané veze cenný bodAni druhé podzimní měření sil juniorek Olomouce a Jihlavy nenašlo vítěze. A jak na Vysočině, tak i na Hané vzájemný zápas skončil remízou 1:1. Skóre utkání dnes už v 3. minutě otevřel Daniel Fikar, ovšem domácí nakonec dosáhli na zasloužené vyrovnání, když se v 71. minutě trefil Chytil.

 
OlomoucOlomouc
12.kolo, pondělí 30.10.2017, 13:00
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 73. Chytil – 3. Fikar
ŽK: 72. Moulis, 90. Bala – 71. Svatík
Rozhodčí: Vojkovský – Polák, Horák
Diváci: 40
Olomouc: Spurný – Obročník (63. Grygar), Vichta, Nízký (72. Kiška), Antl, Romero (46. Neuer), Voleský, Moulis, Krayzel, Bala, Štěrba (46. Chytil).
FC Vysočina: Kolář – Vašíček, Rychetník, Vedral, Dujmović (75. Beseda) - Demeter, Svatík – Průša, Smejkal, Fikar (87. Karmazín) – Matulka (60. Vrzal).
 

Komentář

První poločas začal hrubou chybou v obraně Sigmy, kterou Daniel Fikar. Ten vyběhl do protiútoku a střelou do protipohybu přesně k tyči nedal brankáři šanci. O pár minut později mohl Moulis korigovat z přímého kopu, avšak Kolář byl proti a tygřím skokem mu překazil radost. Sigma byla nadále aktivní a ve 14. minutě se mohla radovat z branky. Zakončení z malého vápna ale i za přispění soupeře šlo jen těsně nad břevno. Do protiútoku se následně hnal Matulka, jenž si však na Spurného nepřišel a skóre se tak neměnilo. Olomouc byla aktivnější, ale do šancí se moc nedostávala. Jihlava čekala na protiútoky, který v 25. minutě střelou mezi nohy gólmana Demeter nevyužil. A protože o dvě minuty později Moulis z přímého kopu trefil jen břevno, stále byli v menší výhodě hosté. Postupem času se ale dostávali více a více pod tlak. Vyrovnání Olomouce nebylo uznáno pro ofsajd a další šance skončila znova břevnem. I přes velkou snahu Sigmy tak dopadl první poločas lépe pro soupeře.

Druhý poločas pokračovala Olomouc ve velmi aktivním pojetí hry, což mohlo resultovat v branku, kdy Moulis našel ve vápně Vichtu, ovšem ten Koláře neprostřelil a hostující brankář si připsal velmi důležitý zákrok. Jihlava už se nedostávala ani do nijak nebezpečnějších šancí z protiútoků, Sigma hrála konzistentně a šla si za vyrovnáním. V 67. minutě to ještě po skrumáži před brankou nevyšlo, ale o sedm minut později již radost byla na světě. Antl našel na bodu pro pokutový kop Chytila a střídající hráč nedal ranou k tyči brankáři šanci. Domácí byli i nadále aktivnější, ale dobře bránící Vysočina je již do ničeho nepustila.

Ohlasy trenérů

"Z mého pohledu jsme dnes odehráli velmi kvalitní utkání a podali jsme dobrý výkon. Kluci dodrželi stanovenou organizaci hry a taktiku. Pomohl nám rychlý vedoucí gól. Je hrozná škoda, že jsme v dalších minutách zápasu nedokázali lepší zužitkovat několik hodně nadějných brejků a přečíslení. Pochválit chci výkon obou stoperů a hlavně pak výborně hrající záložníky Demetera a Smejkala," řekl k utkání trenér Pavel Procházka, jehož tým v závěru podzimu bojuje o výhodnější pozici v horní polovině tabulky, která by v nastavbové části podzimu znamenala čtyři domácí zápasy a tím i lepší výchozí pozici ve snaze skončit v konečné podzimní tabulce mezi prvními čtyřmi celky. Ty na jaře změří síly s týmy z lepší části české skupiny Juniorské ligy.
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 0:1
23.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 1:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu