31.10.2017, Jan Staněk

Jak to viděl ředitel?

Jak to viděl ředitel?Nikdo mi nemusí vysvětlovat, jaké to je být fanouškem klubu, kterému se nedaří. Vyrostl jsem v Hradci Králové. S pravidelností, s jakou se střídají roční období, zažíval jsem rok co rok chvíle euforie při postupu a chvíle beznaděje po sestupu. Nikdy jsem ale nad svým klubem nezlomil hůl a vždy jsem mu fandil.

 

Každý rok v lize jsem měl přání, kéž by se nám podařilo udržet. Ta odvážnější zněla, abychom hráli ligu aspoň tři roky za sebou. FCV prožívá nejúspěšnější období ve své takřka sedmdesátileté historii. V současném kádru reprezentace jsou tři naši odchovanci. Přesto slýchávám slova jako ostuda, už konečně spadněte, na fotbal nejdu ani zadarmo a podobně. Každý má právo na svůj názor.

Ale kdo je fanoušek? Fanoušek podporuje svůj klub v době úspěchu, ale i neúspěchu. Fanoušek neodchází ze zápasu dřív. Fanoušek brání svůj klub před ostatními. Fanoušek nenechá svůj tým na holičkách, když ho potřebuje. Fanoušek se těší na každý zápas, na každý okamžik. Je nervózní, když čeká na sestavu. Zrychlí se mu tep při každé šanci, při každé standardce. Kritizuje tvrdě, ale vždy, když je třeba, tým podpoří.

Když se podívám na tabulku, očekávám kritiku. Vím, že je těžké prát se rok co rok o život, hrát ve spodku tabulky. To nechce nikdo. Všichni v klubu děláme, co jde pro to, aby byla Vysočina jinde. Nebudu hodnotit sebe, ale všichni zaměstnanci klubu, kluci, co připravují hřiště, kustod, maséři a další dělají, co mohou, aby bylo líp. Někteří z Vás tomu nevěří, ale patří sem i trenéři a hráči. Na tréninku pracují, jak mají, na 100%. Doporučuji se přijít podívat. Řadu zápasů jsme byli lepší, nebo vyrovnaní, nevyšlo to. Nevyšlo to, ani když jsme byli horší, nebylo štěstí. To je fakt, žádné výmluvy.

Nejjednodušší je se od klubu odvrátit, když se nedaří a vrátit se v okamžiku úspěchu. Kdo si ale úspěch užije víc, opravdově a zaslouženě? Ten, kdo zůstane a prožije si to i v těch chvílích nejhorších.

My asi nikdy nebudeme bohatí, nikdy nebudeme vyhrávat tituly, ale již šest let se můžeme měřit s těmi nejlepšími u nás. Máme možnost, kterou nikdy v historii fanoušci na Vysočině neměli. Já udělám vše pro to, aby tyhle zápasy existovaly, abych mohl jet jako fanoušek Jihlavy na Letnou, na Baník, abych mohl mít možnost doma porazit Liberec. Nechci ve Varnsdorfu vzpomínat na to, jaké to bylo, když na nás na Slávii přišlo deset tisíc diváků.

Proto říkám, v týdnu kritizujme, když je důvod, nebo slavme, když je důvod, ale v pátek to hoďme za hlavu, protože v sobotu se začíná od nuly. FCV do toho!

Jan Staněk

 
Aktuálně

U17: Bod z Liberce

Jihlavští mladší dorostenci nedokázali v druhém poločase dokonat obrat proti svému sokovi v tabulce Slovanu Liberec a odváží si tak bod po remíze 2:2 (2:2). Za Vysočinu nejprve skóroval v 29. minutě Tomáš Vambera a poté ještě v prvním poločase vyrovnával Radek Palán. Dorostenci se tak i nadále nachází na 13. příčce tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu