03.11.2017, Miroslav Fuks

Jan Hanuš: Stále musíme myslet pozitivně

Jan Hanuš: Stále musíme myslet pozitivněAnketa o Hráče měsíce FC Vysočina za měsíc říjen zná svého vítěze. V měsíci, který Jihlavě z výsledkového hlediska nenabídl žádnou radost, fanoušci nejvýše ocenili výkony gólmana Jana Hanuše. Ten si oproti září o dvě příčky polepšil a na druhou příčku sesadil útočníka Davise Ikauniekse. Na třetí pozici se vyšvihl zkušený obránce Petr Tlustý.

 

Honzo, méně výsledkově vydařený měsíc ve své sportovní kariéře asi těžko najdeš...
Bohužel, je to tak. Přitom, když se podíváme na průběh jednotlivých zápasů, tak tomu tak rozhodně nemuselo být a mnohdy chybělo hrozně málo. Ze Zlína jsme měli vydolovat minimálně bod. Olomouc proti nám měla hodně šancí, ovšem zápas se alespoň do remízy dal dovézt. Bez šance na bod jsme nebyli ani v Mladé Boleslavi. A kdo ví, jak by se vyvíjel pohárový zápas se Slavií, kdy nás nalomil hodně šťastný vyrovnávací gól.

Pohled do tabulky není příjemný, na druhou stranu ztrácíte jen 2 body na 12. pozici. Myslíš si, že o záchranu si to rozdá právě pětice moravských týmů na chvostu tabulky?
Situace v tabulce se takto vyvrbila a lze předpokládat, že tyto týmy svedou boj o udržení v nejvyšší soutěži.

Jaká v týmu panuje za tohoto stavu atmosféra?
Nálada v mančaftu samozřejmě není ideální. Na druhou stranu se v podobné situaci neocitáme poprvé, neboť jde vlastně o pátý nevydařený podzim v řadě. Máme s tím zkušenosti a uvědomujeme si, že stále musíme myslet pozitivně a nemá smysl se v tom příliš babrat. Je třeba se koncentrovat na zápasy, které jsou před námi. Věřím, že je v našich silách naši podzimní bilanci vylepšit. Rozhodně není nic ztraceného.

Co ty osobně děláš pro to, aby právě ten nadcházející zápas přinesl tolik potřebný bodový zisk? Více trénuješ, více regeneruješ nebo měníš rituály?
Trénuji stále stejně intenzivně a vždy se snažím co nejlépe připravit na konkrétní utkání. Snažím se více relaxovat a „čistit“ si hlavu, k čemuž mi nesmírně pomáhá manželka a nedávno narozený syn Jonáš.

Nakolik se do péče o synka zapojuješ?
Zatím pouze kojíme, tudíž zatím pomáhám hlavně s přebalováním. S Jonáškem trávím co nejvíce času a hrozně mne baví pozorovat, jak se každý den vyvíjí a začíná vnímat okolní svět. Užívám si společné rodinné procházky s kočárkem a pejskem.

Pořadí ankety Hráč měsíce za říjen 2017:

1. Hanuš Jan 170 b., 2. Ikaunieks Davis 129 b., 3. Tlustý Petr 102 b., 4. Fulnek Jakub 80 b., 5. Urblík Jozef 60 b., 6. Dvořák Pavel 49 b., 7. Nový Martin 46 b., 8. Vaculík Lukáš 36 b., 9. Novotný Filip 29 b.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu