20.11.2017, Miroslav Fuks

Kuchta: Některé zápasy v divizní soutěži nemají potřebnou kvalitu

Kuchta: Některé zápasy v divizní soutěži nemají potřebnou kvalituLetní sestup staršího dorostu FC Vysočina z celostátní ligy spolu s reorganizací dorosteneckých soutěží způsobil, že se „béčko“ mladšího dorostu FCV, tedy tým U16, zařadilo až do třetí nejvyšší ligy v kategorii mladších dorostenců – Moravskoslezské divize – skupiny D. Jak hodnotí podzim strávený v této soutěži trenér Petr Kuchta?

 

Zatímco se před rokem mladší dorost U16 poměřoval s těmi nejlepšími ve svém ročníku na Moravě, protože působil po boku týmu U17 v nejvyšší možné soutěži Moravskoslezské lize, tak nyní jsme museli vstřebat kvalitativní pokles. Nutno přiznat, že některé zápasy v divizní soutěži nemají potřebnou kvalitu. A to i přesto, že z velké části nastupujeme proti hráčům o rok starším. Potřebnou úroveň měla jen měření s předními celky tabulky. Pozitivní je, že hráči nasáli vítězný duch, vytváří si množství gólových situací a střílí spoustu branek. Otázkou však je, zda výhry 15:0 či 18:0 jsou to nejlepší pro vývoj daných hráčů.

Šli jste do podzimní soutěže s nejsilnějším možným kádrem?
Nikoli. Je určitě dobře, že ti nejlepší byli už v létě přeřazeni do vyšších kategorií. Filla, Trinh a Ritter do týmu U17 a gólman Mastný dokonce do staršího dorostu. Velký herní prostor tak dostali ti, kteří by spíše náleželi mezi náhradníky.

S kterými zápasy jste byl herně spokojen? Kdy jste byl naopak zklamán?
Oboustranně výborný zápas jsme sehráli v posledním podzimním kole v Blansku. Na půdě lídra tabulky jsme vedli 1:2, poté jsme neproměnili řadu velmi dobrých šancí a nakonec jsme remizovali 2:2. Škoda, mohli jsme tak přezimovat na první příčce. Naopak mne mrzí prohra 4:1 ve 2. kole na půdě Hodonína. Tehdy sehrál svoji roli fakt, že jsem s týmem byl poměrně krátce a ještě jsem ho tolik neznal. Troufám si tvrdit, že v pozdější fázi podzimu bychom v tomto duelu neprohráli. Krom toho mne mrzí hodně zbytečná remíza 2:2 s „béčkem“ Znojma, kdy jsme neproměnili velkou spoustu šancí.

A s jakými úkoly půjdete do jara?
Je třeba si uvědomit, že s ohledem na očekávaný postup staršího dorostu do celostátní ligy, čeká ročník 2002 od léta 2018 působení po boku U19 v nejvyšší soutěži kategorii U17. Našim úkolem je, abychom tyto hráče na nadcházející velmi náročnou konfrontaci co nejlépe připravili. S ohledem na náš poměrně úzký kádr, kdy někteří fotbalisté už hrají ve vyšších ročnících, a též na fakt, že starší žáky ročníku 2003 čekají záchranářské boje v žákovské lize, asi nemůžeme příliš předpokládat, že by došlo k dalším posunům do kategorie U17. Musíme se proto soustředit na kvalitní tréninkový proces, efektivní využití mistrovských zápasů a zajištění kvalitní konfrontace v zimním případném období.

Umístění v tabulce: 2. místo – skóre 90:15 - 38 bodů

Hráčské statistiky:

Odehrané zápasy: 16 - Vacek, Savi, 15 - Pavlík, Jiránek, Hlaváč, Šimon, Němeček, 14 - Shudeiwa, Zástěra, 13 - Franěk, 11 - Luňáček, Švoma, 10 - Prchal, 8 - Došek, 7 - Nehyba, 4 - Fila, Wendl, 3 - Doležal, 1 - Čermák, Mastný, Vácha, Trnka, Trinh, Pojezný, Havlín, Havel.

Odehrané minuty: 1200 - Savi, 1048 - Němeček, 1040 - Shudeiwa, 919 - Zástěra, 880 - Vacek, 839 - Šimon, 800 - Pavlík, Jiránek, 707 - Prchal, 698 - Hlaváč, 632 - Franěk, 493 - Luňáček, 476 - Švoma, 400 - Nehyba, 257 - Došek, 240 - Doležal, 185 - Fila, 160 - Wendl, 80 - Mastný, 39 - Trinh, 24 - Čermák, 20 - Pojezný, 19 - Havel, 6 - Trnka, 4 - Havlín, 1 - Vácha.

Vstřelené branky: 32 - Savi, 14 - Hlaváč, 11 - Franěk, 8 - Shudeiwa, 6 - Pavlík, 5 - Jiránek, 3 - Zástěra, 2 - Vacek, Švoma, 1 - Němeček, Šimon, Prchal, Nehyba, Došek, Fila, Čermák.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu