17.11.2017, Miroslav Fuks

FC Vysočina veze z Letné nejtěsnější porážku 1:0

FC Vysočina veze z Letné nejtěsnější porážku 1:0Fotbalisté FC Vysočina zamířili ve 14. kole HET ligy na pražskou Letnou a toužili po překvapení na úkor favorizované Sparty. Ta se už ve 4. minutě utkání ujala vedení díky přesné trefě Václava Kadlece, ovšem v dalších minutách zápasu rozhodně herně nepřesvědčila a musela se až do konce duelu obávat o nejtěsnější vedení. Jihlava bohužel své velké příležitosti neproměnila a tak z Prahy odjela zklamaná z výsledku, nikoli však z předvedené hry.

 
SpartaSparta
14.kolo, pátek 17.11.2017, 15:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 4. V.Kadlec
ŽK: 77. Costa – 86. Klíma
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták
Diváci: 7165
Sparta: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štětina, Costa – Mavuba, Mareček - V.Kadlec (66. Nestor), Frýdek (79. Lafata), Vatajelu - Šural.
FC Vysočina: Hanuš – Fulnek, Tlustý, Kryštůfek, Keresteš – Vaculík, Zoubele (68. Urblík) – Záviška (81. Klíma), Dvořák, Popović (60. Novotný) – Ikaunieks. Náhradníci: Rakovan – Vedral, Pecháček, Daníček.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký oproti duelu s Libercem učinil dvě vynucené změny v sestavě, když místo krejčího a nového nastoupili Kryštůfek a Zoubele.

Sparta poprvé zahrozila ve 3. minutě, kdy se na pravém křídle prosadil Kadlec a zpětnou přihrávkou našel Vatajela, jehož střela přes hradbu jihlacvských těl znamenala jen roh. Zanedlouho už Sparta šla do vedení, neboť Štětina našel za obranou naběhnutého Kadlece, jenž míč procedil přes vyběhnuvšího Hanuše – 1:0. V 10. minutě našel Mavuba centrem hlavu Kadlece, ovšedm Hanuš byl u levé tyče včas. V 11. minutě mohlo být vyrovnáno, když z dvaceti metrů vystřelil Keresteš, Dúbravka nepříjemný míč vyrazil jen před sebe, ovšem Ikaunieksovu dorážku ve stoprocentní šanci dokázal Dúbravka vyrazit na roh. Vzápětí scházel Dvořákovi půlmetr, aby na zadní tyči dosáhl na dobrý centr Popoviće. V 16. minutě se po křídle prosadil Zoubele, před branku předložil zajímavý balón, ale žádný z jeho spoluhráčů zakončit nedokázal. Ve 27. minutě se do odraženého míče po standardní situaci hezky položil Costa, ovšem branku minul. V 32. minutě Sparta zle obléhala hostující branku, když se do odraženého balónu v pokutovém území opřel Šural, jehož pokus brankář Hanuš vyrazil. Ve 40. minutě Vysočina vyrazila k velmi nadějnému brejku, který však zazdil nepřesným centrem Popović. První dějství tak skončilo za nejtěsnějšího vedení celku z Letné.   

Ve 48. minutě měla Vysočina znovu velkou možnost vyrovnat a znovu byl proti Dúbravka, který si poradil s hlavičkou Zoubeleho po centru Keresteše. Zoubele hlavou neuspěl ani o chvilku poté z výrazně těžší pozice. V 52. minutě na druhé straně hlavičkoval po standardce Zahustel, ovšem branku minul. V 53. minutě Šural málem využil nedorozumění mezi Hanušem a Tlustým. Jeho následná střela z úhlu však prostor mezi třemi tyčemi nenalezla. Po hodině hry neuspěl ani s hlavičkou po centru Costy. V 66. minutě po přiťuknutí Novotného vypálil Ikaunieks, ovšem rána z dvaceti metrů Dúbravku nepřekvapila. V 70. minutě si odražený míč po standardní situaci našel ve vápně Ikaunieks, uvolnil se ke střele, ale branku těsně netrefil. V 79. minutě se po rychlém kontru dostal k zakončení Biabiany, ovšem Hanuš byl u něj včas. V 84. minutě se do zakončení prosadil po centru zprava Lafata, ale na dlouhou nohu přestřelil. V 87. minutě se po standardce zahrávané Nestorem dostal k hlavičce Zahustel, ale těsně minul. Závěr duelu přinesl snahu hráčů v modrém o vyrovnání, nervozitu a zdržování hráčů Sparty a pískot nespokojeného publika. Tři body však zůstaly na Letné.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
14.kolo | Sparta - FC Vysočina | 1:0
28.kolo | FC Vysočina - Sparta | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu