21.11.2017, Miroslav Fuks

Před FCV je veledůležitá domácí podzimní tečka proti Brnu

Před FCV je veledůležitá domácí podzimní tečka proti BrnuV pátek 24. listopadu od 18:00 hodin vypukne na jihlavském stadiónu velmi důležitá fotbalová bitva. Střetnou se dva moravští rivalové, které sužují záchranářské starosti a které před zimním spánkem nutně potřebují navýšit svůj bodový zisk. Souboj FC Vysočina a Zbrojovky navíc umocňuje přítomnost dvojnásobného exjihlavského kouče Romana Pivarníka na brněnské lavičce. Tento zápas byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

A není to pouze Roman Pivarník, kdo bude mít v pátek zvýšenou motivaci. Dres nadcházejícího soupeře totiž na jihlavské straně delší dobu oblékali Miroslav Keresteš, Michael Rabušic, Lukáš Zoubele a v mládežnické kategorii i Jakub Fulnek. Opomenout nelze ani trenéra gólmanů Luboše Přibyla, jenž dlouhé roky hájil branku Boby Brno.

Vždy velice ošidná historická statistika hovoří výrazně ve prospěch FC Vysočina. Zatímco z hlediska utkání hraných v Brně je vzájemná bilance skoro vyrovnaná, tak jihlavský stadión je pro hráče Zbrojovky dosud zakletý. Z šesti posledních zápasů zde vždy prohráli. Bodovat dokázali pouze v jediném utkání, v němž byl FC Vysočina uveden jako domácí celek. Hrál se 18. února 2006, skončil bez branek, ovšem uskutečnil se na pražském Strahově. Zbrojovce se v Jihlavě nedaří ani střelecky, neboť zde dokázala skórovat pouze jedinkrát.

V jakém psychickém rozpoložení se Vysočina před utkáním nachází? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Zacha: „V pátek je ve hře opravdu hodně. Oba celky budou hrát jako o život. Ze strany našich hráčů vnímám velké odhodlání a touhu důležitou výhru vybojovat. Náš tým si věří a v nadcházejícím utkání rozhodně nechce nic podcenit.“

Brno před pěti koly vyměnilo kouče, když Habance nahradil Pivarník. Od té doby získalo sedm domácích bodů za výhry nad Slováckem a Teplicemi a remízu s Duklou Praha. Změnil se za krátké působení trenéra Pivarníka brněnský herní projev? „Brno se pod jeho vedením prezentuje větším důrazem na defenzívu a organizaci hry, hraje poctivě, koncentrovaně a zarputile. Do Jihlavy určitě přijede povzbuzenou velmi cenným vítězstvím nad Teplicemi, které vybojovali v početním oslabení,“ upozornil Zach.

S jakými fotbalisty v pátek nemůžete počítat? Nový a Krejčí již budou k dispozici, tudíž řešíte příjemné otazníky nad optimálním složením sestavy, že? „Naplno už trénují Štěpánek a Marcin. Zraněný je Rabušic a individuální tréninkový program mají Mišůn, Soukup, Rosa a Nerad. Nad optimálním složením přemýšlíme, neboť se nabízí více variant,“ sdělil asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Vzájemná bilance: 14 utkání  8 – 3 – 3  21:13 / doma: 7 utkání  6 – 1 – 0  9:1 / venku: 7 utkání  2 – 2 – 3  9:12

Ze vzájemných zápasů:

jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - FC Zbrojovka Brno  3:0 (0:0)
Góly: 50. Zoubele, 75. Fulnek, 89. Ikaunieks
Sestavy: VYS: Rakovan – Tlustý, Štěpánek, Krejčí, Urdinov – Vaculík (84. Batioja), Zoubele – Fulnek, D. Ikaunieks (90+1. Rosa), Popović – Rabušic (72. Dvořák). BRN: Melichárek – Jakub Šural, Pavlík, Kijanskas, T. Jablonský – Polák, Zavadil – Ashiru (63. Lutonský), Tašči, Přichystal – Řezníček.

pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:1)
Góly: 79. Michal Škoda – 42. Dvořák
Sestavy: BRN: Melichárek – Sedlák, Kijanskas, Vraštil (76. Růsek), Lutonský – Polák, Lacko (62. Krejčí) – Hyčka, Michal Škoda, Vávra (46. Pašek) – Řezníček. VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Mišůn – Štěpánek, Urblík (87. Ikaunieks) – Vaculík (78. Hronek), Dvořák, Batioja (82. Zoubele) – Rabušic.

jaro 16 - SYNOT liga: FC Zbrojovka Brno - FC Vysočina Jihlava  1:1 (0:0)
Góly: 76. Michal Škoda – 54. Urdinov
Sestavy: BRN: Melichárek – Hyčka, P. Buchta, Jovanovic, Lutonský – Pašek, Chrien (65. Brigant), Zoubele (86. Košťál), Lacko (61. Malík), Michal Škoda – Řezníček. VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Mišůn, Urdinov – Šulek, Kučera – Bazal, Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Voltr (86. Dvořák).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Ikaunieks, 2 - Fulnek, Záviška, 1 – Krejčí, Tlustý, Dvořák, Klíma, Daníček.
Žluté karty: 4 – Krejčí, 3 - Nový, 2 – Rakovan, Rosa, Zoubele, Hronek, Keresteš, Vaculík, Klíma, 1 – Urblík, Popović, Fulnek, Dvořák, Štěpánek, Daníček, Marcin.
Absence: Nerad, Soukup, Mišůn, Rabušic a Rosa (zranění)

FC Zbrojovka Brno

Pravděpodobná sestava: Melichárek – Gomes, Pavlík, Kijanskas, Vraštil – Polák, Sedlák – Fortes, Kratochvíl, Lutonský - Škoda.
Trenér: Roman Pivarník
Střelci: 3 - Škoda, 1 – Vraštil, Fortes, Kratochvíl, Pilík.

ZMĚNY V KÁDRU
Příchody: Pilík (přestup FK Příbram), Koné (přestup 1.FC Slovácko), Kratochvíl (host. FC Viktoria Plzeň), Fortes (přestup Arnhem / NIZ), Jovanović (konec host. MFK Karviná), Brigant (konec host. Senica / SK), Halouska (konec host. Prostějov),  Floder a Kučera (konec host. Blansko), Vávra (konec host. Třinec).

Odchody: Řezníček (přestup FC Viktoria Plzeň), Zavadil (přestup SFC Opava), Litsingi (konec host. AC Sparta Praha), Štohanzl (přestup FC Táborsko), Brigant (přestup Spartak Trnava / SK), Rybička a Sokol (host. Pardubice), Kučera (host. Vítkovice), Veselý (přestup Znojmo), Růsek (host. Znojmo), Vávra (host. Šamorín / SK).

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu