04.01.2018, Miroslav Fuks

S týmem se připravuje Mara, kariéru ukončil Rosa

S týmem se připravuje Mara, kariéru ukončil RosaDo přípravy FC Vysočina se dnes dopoledne zapojil již avizovaný třiadvacetiletý guinejský středopolař Kamso Mara, jenž na podzim oblékal dres druholigové Vlašimi a do Česka přišel v létě 2017 z francouzského FC Hyeres. Naopak scházela čtveřice hráčů, kteří byli přeřazeni do juniorského týmu, a též zkušený stoper Antonín Rosa, jenž se rozhodl svoji fotbalovou kariéru na nejvyšší úrovni ukončit.

 

Abnormálně široký kádr, který se sešel na středečním startu zimního bloku, bylo nutné zeštíhlit. Do juniorského týmu, jenž taktéž zahájil přípravu, tak byli přeřazeni gólman Pavel Soukup, stoper Filip Vedral, obránce Milan Mišůn a útočník Tomáš Duba. Uvedení fotbalisté by měli v brzké době nalézt jarní hostování v jiných klubech. Gólman Soukup se již v pondělí zapojí do tréninku s druholigovou Viktorií Žižkov.

Jednatřicetiletý stoper Antonín Rosa už dopolední trénink v posilovně neabsolvoval. Vedení klubu včera sdělil své rozhodnutí ukončit fotbalovou kariéru na nejvyšší úrovni, které v něm zrálo již delší dobu: „V poslední době mne přestal profesionální sport dělat šťastným, tak jako tomu po celý život bylo. Rozhodl jsem se udělat krok, který by mě za pár let stejně čekal, o něco dříve a udělat si tím jakýsi náskok. Čeká mě další etapa života, v níž hodlám završit vysokoškolské studium, věnovat se rodině a těším se na další výzvy spojené s přechodem do života po fotbalové kariéře. Věřím, že v něm budu minimálně stejně tak úspěšný jako ve fotbale. S ním určitě úplně nekončím, neboť budu nejspíše pokračovat na nižší úrovni v zahraničí,“ okomentoval své rozhodnutí zkušený obránce.

Tonda Rosa svá slova dále doplnil: „Rád bych touto cestou poděkoval vedení klubu v čele s rodinou Vaculíkových, protože díky nim fotbal na Vysočině funguje na takto vysoké úrovni. Dále panu Jinochovi za vstřícné jednání. Zapomenout nemohu ani na spoluhráče a všechny lidi, kteří se okolo klubu pohybují. Vždy se ke mně chovali vstřícně. Strávil jsem na Vysočině rok a půl, což znamená kus fotbalového života, na který nelze zapomenout. Získal jsem zde další životní zkušenosti. Angažmá v Jihlavě jsem si jistě představoval úspěšnější. Doufal jsem, že by se po mém příchodu mohla nastartovat nová éra. Bohužel se tak nestalo. Aktuální postavení v tabulce není v pořádku a jako jeden z nejzkušenějších hráčů za to cítím odpovědnost. Určitě to ale není tak, že utíkám z boje. Věřím, že klub opět dokáže nejvyšší soutěž zachránit. Vysočině přeji nejen úspěšné zvládnutí jarní části, ale i co nejvíce úspěchů v budoucnu.“

  • fotogalerie z dnešního tréninku v posilovně - ZDE
 
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu