02.02.2018, Miroslav Fuks

Petr Nerad: V utkání jsem se cítil docela dobře

Petr Nerad: V utkání jsem se cítil docela dobřeDnešní duel FCV proti FC Hermannstadt přinesl krom vítězství ještě jeden pozitivní moment – bezmála po sedmi měsících do fotbalového zápasu znovu vyběhl záložník Petr Nerad! Ten zkraje července loňského roku v utkání proti Teplicím utrpěl vážné zranění v podobě přetrženého křížového vazu v kolenu. Jak si comeback proti rumunskému týmu užil?

 

Nastoupil jsem na pravém záložníkovi, protože je nás teď v kádru na post ve středu pole celkem dost. Nijak mi to nevadilo, protože jsem dříve na kraji hrával. Navíc jsme si s Vácou, který nastoupil za mnou na beku, celkem vyhověli. Zvládl jsem odehrát 55 minut. Cítil jsem se docela dobře, je ale logické, že můj výkon nebyl úplně optimální. Jsem přesvědčen, že mám na čem stavět a že se moje forma bude v dalších zápasech jen zlepšovat.

Cítil ses na utkání fyzicky připravený? Neměl jsi po zranění nějaké psychické zábrany?
Věřil jsem, že se tréninkem postupně blížím k zápasové náročnosti. Jenže vlastní utkání je stejně o něčem jiném, než trénink. Myslím, že pro začátek bylo těch 55 minut ideálních, abych si zase osahal ostrý zápas. Musím přiznat, že jsem toho měl na konci plný zuby. Hlavně jsem rád, že koleno vydrželo a že zátěž může zase přibývat. O koleno jsem se nebál. Věřil jsem, že je dost pevné a připravené. Ostatně, při utkání se na to ani myslet nedá.

Byla výhra FCV zasloužená? Jak jsi viděl výkon rumunského celku?
Myslím si, že z pohledu celkového dění na hřišti byla naše výhra skutečně zasloužená. Soupeře jsme prakticky pustili jen do jedné šance, kterou využil. Hlavně v první půli jsme předváděli akce, které jsme přenesli z tréninku. I signál při úvodním gólu byl nacvičený. První půli jsme byli fotbalovější a kvalitnější na balonu. Ve druhém poločase soupeř prostřídal a začal nás lehce přehrávat, ale nedostával se do žádných šancí. Po vyrovnání jsme se snažili pokračovat v naší hře a nakonec jsme po standardce v závěru rozhodli.

Jak těžký pro tebe byl leden, kdy jsi tvrdě trénoval bez možnosti zápasové praxe?
Náročné to bylo celkem dost, protože jsem se strašně těšil na zápasy. Po poradě s doktorem a fyzioterapeutem jsme ale nechtěli riskovat hraní utkání na umělce v zimním období. Nutno dodat, že jsem s týmem začal trénovat už zkraje prosince a postupně přibývalo i herních prvků. Dělal jsem maximum pro to, abych byl po všech stránkách připravený na duely na přírodní trávě v Turecku.

Jaké podmínky a tréninkové zázemí jste v Beleku nalezli?
V hotelu jsme našli vše potřebné ke kvalitní přípravě. Travnaté hřiště se nachází v hotelovém areálu a vše je na výborné úrovni včetně jídla nebo regenerace. Nic nám nebráni tomu, abychom se kvalitně připravili na jarní sezónu.

Jak vnímáš svoji aktuální pozici v týmu? Soustředíš se po zranění na prosazení do  ligového kádru nebo spíše uvažuješ o hostování, kde bys nalezl pravidelné herní vytížení a rozehrání po zranění?
Svoji pozici teď opravdu nedokážu odhadnout. Pro mne je důležité, aby koleno vydrželo a nedělalo žádné problémy. Prostě, abych byl zdravý. Od toho se musím odrazit. Dostat do zápasové praxe a poradně potrénovat. A pak se uvidí! Je jasné, že bych se chtěl prosadit v Jihlavě a pomoct k záchraně. Vše bude záležet na trenérovi, který má samozřejmě hlavní slovo ke složení kádru.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu