14.03.2018, Miroslav Fuks

Prodlouží FCV svoji sérii v bitvě proti dosud 100% Jablonci?

Prodlouží FCV svoji sérii v bitvě proti dosud 100% Jablonci?Jihlava bude v sobotu 17. března hostit velmi atraktivní fotbalový zápas! Ve 21. kole HET ligy proti sobě nastoupí dva celky, které toho momentálně mají dost společného. Sídlí ve zhruba stejně velkých městech, jejichž název začíná na písmeno „J“, v jejich řadách figurují hráči i trenéři s minulostí v týmu soupeře a hlavně – oba kluby se pyšní jarní stoprocentní bodovou bilancí! Tuto bitvu byste si rozhodně neměli nechat ujít!

 

Na jabloneckou lavičku zkraje zimní přípravy podruhé v kariéře usedl zkušený lodivod Petr Rada. Na post asistent se tak stáhl jeho dlouholetý trenérský kolega a též exjihlavský trenér Zdeněk Klucký. Přišel k týmu se znatelnou stopou FCV, kterou vyšlapali krajní záložník Lukáš Masopust, útočník Stanislav Tecl a gólman Jan Hanuš, jenž pod Ještěd přestoupil na konci loňského roku. Tecla si ještě v lednu stáhla do svého kádru Slavia, ovšem na síle tradičně ambiciózního Jablonce se to podle všeho nepodepsalo. Radův tým na úvod porazil Teplice, tři body vydoloval z Julisky, deklasoval Zlín na jeho půdě a v posledním kole přesvědčivě přehrál Ostravu. Mezitím stihl vyřadit Slovácko z MOL Cupu a postoupit do pohárového semifinále.

V sobotu přijede do Jihlavy tým, který je na jaře 100% úspěšný a zároveň mančaft, kterému má Vysočina rozhodně co vracet. Los tomu chtěl, že v kalendářním roce 2017 proběhly oba vzájemné duely těchto klubů v Jablonci, a přinesly dvě potupné pětigólové porážky jihlavského celku! Naopak na stadiónu v Jiráskově ulici Jablonec roli favorita většinou nepotvrzuje. Zvítězil zde pouze jednou před více než pěti lety a v posledních čtyřech utkáních zde dvakrát podlehl (naposledy v srpnu 2015) a dvakrát remizoval 1:1.

Vysočinu v sobotu čeká další strašně těžký zápas. Možná na jaře nejtěžší, neboť narazí na tým ve vynikající formě. Co o tom soudí asistent trenéra Michal Šmarda? „Jablonci vstup do jara vyšel excelentně. Mužstvo je velice dobře poskládané, sebevědomé a kompaktní. Čeká nás kvalitní soupeř, jen ž je v nadcházejícím duelu favoritem. Opírá se o velmi dobrou obrannou fázi, kde prim hraje stoper Pernica, jehož vhodně doplňuje mladík Lischka. V Hradci jsem vedl oba krajní beky Holeše a Zeleného, kteří jsou velmi aktivní, mají kvalitní centr a dokáží podpořit ofenzívu. Ve středu pole se všechno točí kolem Trávníka a před zraněním hrál důležitou roli zkušený Hübschman. Osu mužstva dále tvoří nebezpeční hrotoví hráči Chramosta a Doležal. Otázkou je, zda Jablonec v Jihlavě nastoupí se dvěma útočníky, jako proti Baníku, nebo jestli naváže na dva venkovní duely, v nichž Doležal nehrál od začátku. Nesmíme samozřejmě zapomenout na hodně kvalitní a rychlé kraje – Masopusta, Jovoviće a též Diviše.“

Šmarda dále doplnil pohled do tábora FCV: „Na každé utkání se samozřejmě připravuje velmi zodpovědně. Díky našim jarním výsledkům v týmu panuje pozitivní nálada, ale zároveň jsme oběma nohama na zemi. Máme před sebou ještě hodně dlouhou a těžkou cestu. K našemu cíli jdeme zápas od zápasu, krůček po krůčku. Nesmíme nic podcenit a být v nějaký moment nezodpovědní. Moc by nám pomohlo, kdyby nás v sobotu přišli podpořit naši fanoušci a zaplnili tribuny. Jsem přesvědčen, že kluci si to za své výkony zaslouží.“

Vzájemná bilance: 13 utkání  2 – 5 – 6  8 : 24 / doma: 6 utkání  2 – 3 – 1  7:6 / venku: 7 utkání  0 – 2 – 5  1:18

Ze vzájemných zápasů:

Pod. 17 - HET liga: FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava  5:0 (2:0)
Góly: 13. Tecl (pen.), 33. Tecl, 55. Jovović, 71. Trávník, 86. Mihálik
Sestavy: JAB: Hrubý - Janković, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust, Kubista (46. Janetzký), Trávník, Jovović (78. Zelený) – Doležal (68. Mihálik), Tecl. VYS: Rakovan – Nový, Tlustý, Rosa, Keresteš – Vaculík, Zoubele – Fulnek (78. Záviška), Dvořák, Popović (61. Novotný) – Klíma (13. Kryštůfek).

Jaro 17 - ePojisteni.cz liga: FK Jablonec - FC Vysočina Jihlava  5:0 (2:0)
Góly: 37. Beneš, 42. a 58. Zreľák, 66. Mihálik, 71. Trávník
Sestavy: JAB: Valeš – Janković, Pernica, Beneš, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (86. Kysela), Pospíšil, Zelený – Mehanović (72. Masopust) – Zreľák (65. Mihálik). VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Mišůn (60. Fulnek), Urdinov (77. Novotný) – Batioja, Zoubele, Štěpánek, Vaculík - Dvořák, Ikaunieks (64. Rabušic).

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava - FK Jablonec  1:1 (0:1)
Góly: 74. Rabušic – 22. Kouřil
Sestavy: VYS: Hanuš – Blaić, Krejčí, Rosa, Mišůn – Zoubele, Urblík – Vaculík (83. Batioja), Hronek (46. Dvořák), Ikaunieks (61. Urdinov) – Rabušic. JAB: Hrubý – Nový, Kouřil, Pernica (45. Končal), Hybš – Jiráček, Hübschman - Mihálik (71. Masopust), Trávník, Tecl – Doležal (83. Wágner).

Zkušenosti z dresu soupeře:

Vysočina: Lukáš Zoubele (35 záp./3 góly), Martin Nový (9 záp.), Roman Valeš (54 záp.)
Jablonec: Lukáš Masopust (55 záp./ 7 gólů), Jan Hanuš (103 záp.), Petr Rada (trenér od listopadu 2013 do září 2014)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 8 – Ikaunieks, 3 - Fulnek, 2 - Dvořák, Záviška, Krejčí, Tlustý, 1 – Zoubele, Urblík, Klíma, Daníček.
Žluté karty: 4 – Krejčí, Nový. 3 – Keresteš, Ikaunieks. 2 - Zoubele, Rosa, Rakovan, Urblík, Popovič, Klíma, Fulnek, Vaculík, Levin. 1 – Dvořák, Tlustý, Marcin, Štěpánek, Daníček, Schumacher.
Absence: Turyna a Keresteš (individuální trénink po zranění)

FK Jablonec

Pravděpodobná sestava: Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Zelený – Kubista – Masopust, Trávník, Jovović – Doležal, Chramosta.
Trenér: Petr Rada
Střelci: 8 – Tecl, 6 - Jovović, 5 – Mihálik, 2 – Doležal, Chramosta, 1 – Masopust, Kysela, Mehanović, Trávník, Zelený, Lischka, Hübschman.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Chramosta (přestup Mladá Boleslav), Lischka (host. Karviná), Breda (host. Varnsdorf), Schön, M.Kubista a Houser (přeřazeni z juniorky).
Odchody: Tecl (konec host. Slavia Praha), Mihálik (přestup Alkmaar/NIZ), Janetzky (host. Opava), Kouřil (host. Varnsdorf), Pernica (přestup Viktoria Plzeň), Bárta (host. Bohemians 1905).

 
Související
Aktuálně

U17: Domácí prohra se Zbrojovkou

Ani jihlavský mladší dorost nedokázal vyzrát v moravském derby na brněnskou Zbrojovku a prohrál 0:3 (0:2). Vysočina si ale i přes tento výsledek drží 13. příčku v tabulce a v příštím kole zavítá na půdu Slavie Praha. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu