23.03.2018, Miroslav Fuks

Sportovec Jihlavska 2017: dva bronzy pro FCV!

Sportovec Jihlavska 2017: dva bronzy pro FCV!Divadelní sál jihlavského DKO hostil ve čtvrtek 22. března slavnostní vyhlášení již 18. ročníku ankety o nejlepšího sportovce okresu Jihlava za rok 2017. Fotbalisté FC Vysočina v něm převzali dvě cenná třetí místa – pro útočníka Davise Ikauniekse v hlavní kategorii a pro brankáře Ondřeje Mastného v kategorii sportovců do 15ti let.

 

Ondřej Mastný náleží mezi nejlepší české gólmany ve své věkové kategorii, což jej vyneslo do rodícího se reprezentačního týmu U16. Přestože letos v březnu dosáhl teprve šestnácti let, tak už nyní figuruje v kádru staršího dorostu FC Vysočina. Není divu, že se ocitl v hledáčku scoutů předních evropských klubů.

Davis Ikaunieks zažil velmi úspěšný rok 2017. Zabydlel se v kádru lotyšské reprezentace, v níž dosud nastoupil do 16 zápasů a vstřelil 4 branky. Devíti zásahy a kvalitními výkony přispěl k záchraně FC Vysočina v nejvyšší soutěži v ročníku 2016/17. Ve své formě a přínosu týmu nepolevil ani v probíhajícím prvoligovém ročníku 2017/18. Po zásluze byl vyhlášen 2. nejlepším fotbalistou Lotyšska za rok 2017.

S ohledem na jeho současné zranění za něj ocenění v rámci čtvrtečního galavečera převzal Miroslav Fuks, marketingový manažer a tiskový mluvčí FC Vysočina. Doplňme, že vítězem hlavní ankety se stal Tomáš Šárik, světový šampion v silovém trojboji masters, před úspěchy ověnčenou Terezou Horákovou, plavkyní Jihlavského plaveckého klubu Axis.

Vyhlašovateli ankety o nejlepšího sportovce okresu Jihlava jsou Statutární město Jihlava, Jihlavská unie sportu, Dům dětí a mládeže Jihlava a Jihlavské listy.

Fotografie laskavě poskytly Jihlavské listy. Prohlédnout si je můžete ZDE.


Zleva Petr Ryška, výkonný místopředseda a hlavní trenér JPK Axis, Vítězslav Holub, předseda Jihlavské unie sportu, vítěz ankety Tomáš Šárik, v pořadí druhá Tereza Horáková, Miroslav Fuks, jenž ocenění převzal za bronzového Davise Ikauniekse, a Bedřich Ščerban, ředitel HC Dukla Jihlava.
 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu