05.05.2018, Miroslav Fuks

Martin Svědík: K vítězství jsme dospěli větší aktivitou v útoku

Martin Svědík: K vítězství jsme dospěli větší aktivitou v útokuDuel Liberce s Jihlavou měl jasného favorita, ovšem domácí aspirant evropských pohárů se na konci důležitého duelu musel sklonit před o záchranu bojující Vysočinou! Ta ve druhém dějství skvěle otočila nepříznivě se vyvíjející zápas a potvrdila tak, že se jí na Liberec v poslední době daří. Vždyť na podzim jej porazila 3:1 a hned 4:1 uspěla i v Tipsport lize. Jak tolik potřebný tříbodový import okomentoval kouč Martin Svědík?

 

„Mezi oběma poločasy byl v kvalitě naší hry velký rozdíl. Chystali jsme se na hru Liberce, chtěli jsme zachytávat jeho kombinaci v nebezpečných prostorech a poté vyrážet do kontrů. V úvodním dějství jsme nehráli špatně v obranné činnosti, ale byli jsme ustrašení v útoku a při zisku míče jsme nebyli přesní v přechodové fázi a chyběla i aktivita při nábězích. O přestávce jsme si vytkli bránění při rohovém kopu, při němž jsme inkasovali branku, a řekli jsme si, že pokud chceme hrát o záchranu a uspět, tak musíme být mnohem aktivnější v ofenzívě. Že parametry naší hry v útoku musí vypadat úplně jinak. Myslím si, že jsme to ve druhém poločasu bezezbytku potvrdili. Těžili jsme právě ze zisků míčů, o čemž svědčily dvě nevyužité šance, do kterých jsme se dostali před vyrovnáním. Naše šance naštěstí přicházely i v dalších minutách a výše skóre nakonec mohla být ještě více v náš prospěch. Sehráli jsme výborný poločas a před mužstvem musím smeknout pomyslný klobouk, že dokázal výsledek otočit. Všichni víme, že záchranářský boj je strašně těžký a dnes jsme vybojovali nesmírně důležité tři body,“ řekl ve svém úvodním pozápasovém komentáři jihlavský lodivod.

Martin Svědík byl poté dotázán ohledně schopnosti jeho týmu zvládat nepříznivě se vyvíjející duely: „Máme před sebou společný cíl, za nímž trpělivě jdeme. Pokud jej dokážeme naplnit, tak si můžeme popovídat o dalších aspektech naší cesty za záchranou. Nyní fakt, že jsme v posledních pěti duelech třikrát vyrovnali vedení soupeře a jednou jej dokonce otočili, svědčí o tom, že prostě nechceme prohrát a máme v hlavě, že se s vývojem utkání dá vždy něco udělat. Troufám si říct, že jsme si za dnešním vítězstvím šli a dosáhli jsme na něj naprosto zaslouženě.“

Nabízíme ohlasy na Ježour TV: krom komentáře trenéra Martina Svědíka z tiskovky přinášíme slova dvougólového střelce Pavla Dvořáka.


 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu