25.04.2002, Redakce

FC Vysočina konečně sídlí v nových prostorách

JIHLAVA - FC Vysočina Jihlava učinila další důležitý krok na cestě mezi fotbalovou elitu České republiky. Ve čtvrtek 18. dubna 2002 byla místním šetřením završena výstavba nového zázemí stadionu v Jiráskově ulici, který vyrostl v proluce mezi dvěma stávajícími objekty.

 
Čtyřposchoďová budova představuje investici Statutárního Města Jihlava ve výši 12,6 miliónů korun, přičemž tato částka byla jihlavských zastupitelstvem schválena na pravidelném zasedání v úterý 25. září. A co v nové správní budově vlastně vzniklo? V přízemí se nachází sekretariát klubu, ošetřovna pro hráče i diváky, šatny pro rozhodčí, místnosti pro antidopingovou kontrolu. První patro obsadily kanceláře a press centrum, ve druhém podlaží vznikla rozsáhlá VIP místnost s barem. Z dalšího patra může dění na hřišti sledovat na zastřešené tribuně 83 čestných hostů a 18 pracovníků médií, zatímco úplně nahoře pod střechou jsou kabiny pro policejní monitoring, rozhlas a delegáta ČMFS. Celá budova je vybavena dostatečným počtem sociálních zázemím vč. zařízením pro invalidy. Mimo tento objekt se podařilo dokončit opravu veřejných toalet pod časomírou a především byly opraveny prostory obou pater staré budovy zejména pak kabiny pro domácí a hosty v souladu s požadavky ČMFS pro podobu stadiónů po roce 2003.

“Primátorovi, městské radě a zastupitelům patří jednoznačně velký dík za moudré rozhodnutí. Tímto krokem nejenže zajistili další perspektivu fotbalu v našem městě a potažmo v celém kraji, ale zároveň výrazně pomohli vybudovat důstojné zázemí pro pořádání různých sportovních a společenských akcí. Touto cestou bych též rád ocenil pomoc našich četných sponzorů, kteří nám umožnili další opravy zázemí našeho stadiónu nad rámec uvažovaného rozpočtu,” uvedl ředitel klubu a předseda představenstva FC Vysočina Ing. Zdeněk Tulis. Tyto opravy dosáhly výše necelých 3 miliónů korun a byla za ně mimo jiné na stávající budově kabin opravena fasáda, okna, veškeré dveře či parapety. Za budovami došlo k velké opravě obslužné komunikace a parkovacích míst včetně odvodnění.

Stavba byla velkoberanovskou stavební společností ARRAS zahájena v říjnu loňského roku zemními a demoličními pracemi. Následovala realizace základů a inženýrských sítí. Poté bylo možno zahájit vlastní zděnou stavbu budovy a realizaci jednotlivých řemesel. “Bylo to velice složité, ale z pohledu dalšího rozvoje klubu nesmírně důležité období. Průběh stavby nebyl vůbec jednoduchý a to nejen z pohledu počasí na Vysočině. Původně plánované termíny se v čase posouvaly a byli jsme nuceni řešit celou řadu problémů. Přes zimu jsme museli prakticky přerušit kompletní provoz A mužstva na stadionu a tým dospělých trénoval měsíc až do začátku února provizorně. I přes velké obavy se nám snad toto dílo podařilo, což jistě posoudí návštěvníci a doufejme, že i přes tento handicap budeme moci i jarní část sezóny po stránce sportovní hodnotit úspěšně,” uvedl Ing. Tulis.

 
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu