FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, neděle 10.10.2004, 15:00
1:1
(0:0)
Sparta BSparta B
 
Góly: 74. Simr - 60. Koubský. Rozhodčí: Čecháček - Handlíř, Drastík, ŽK: Malínek, Veselý - Meduna, Rezek.
Diváci: 750
FC Vysočina: Vorel 3 - Bartoš 1, Kadlec 3, Šourek 2, Liška 2,5 - Veselý 3 (71. Simr), Baštař 3 (71. Hošťálek), Lovětínský 2,5, Malínek 1 (90. Pacholík) - Vladyka 2 - Kaplan 2.
Sparta B: Bičík - Kopta, Rada, Koubský, Labant (88. Žižka) - Malchárek, Herzán, Zelenka, Rezek (82. Volek) - Střihavka (85. Svátek), Meduna.
 

Komentář

Ani na pátý pokus se nepodařilo fotbalistům Jihlavy v letošním ročníku II. ligy vyhrát na domácím hřišti. V 10. kole s posílenou sparťanskou rezervou opět prohrávali, zasloužený bod zajistil střídající Pavel Simr.

Nabitá Sparta

Sparta v dosavadních čtyřech zápasech na hřišti soupeře uhrála jen jeden bod, ale už soupiska naznačovala, že svěřenci trenéra Kočího budou myslet na vítězství. V základní sestavě se dokonce objevili hned čtyři útočníci, Meduna, Střihavka, Malchárek a Rezek, polovina hráčů měla zkušenosti z A týmu. Oba celky chtěly hrát fotbal a to se také projevilo na úrovni hry. „Kdo dnes přišel, viděl nadprůměrný zápas, místy měl i prvoligovou úroveň,“ pochvaloval si jihlavský kouč Večeřa. Jeho protějšek Boris Kočí se svým zkušenějším kolegou souhlasil: „Viděli jsme nadprůměrné druholigové utkání se spádem nahoru a dolů, kterému nechyběly šance.“

Ty však přišly až v ještě kvalitnějším druhém poločase. V prvním dějství totiž oběma celkům nevycházela finální přihrávka. V 17. minutě Malínek obral o míč Koptu, ale Baštař mířil z dvaceti metrů do oblak. Vladykův trestný kop o čtvrt hodinku později zase minul Šourek. Pražané zahrozili deset minut před pauzou po spolupráci Labanta a Střihavky.

Excelentní druhý poločas

Vstup do druhého poločasu měla lepší Sparta. Jihlavské obraně dělaly problémy hlavně přesné Labantovy standardky. To se projevilo v 55. minutě, když po rohu hlavičkoval z malého vápna nikým nehlídaný Meduna. Vorel však naštěstí ve svém arzenálu našel skvělý reflexivní zákrok rukou. Za další tři minuty po spolupráci Bartoše s Vladykou centroval Malínek, ale Bičík byl na zemi včas. Před Kaplanem by už zívala prázdná branka. Po rychlém brejku přišel žlutý zákrok Malínka a Labant cizelérsky posadil míč na hlavu dlouhána Koubského - 0:1. „Jura Koubský umí uplatnit svou výšku. Standardky jsou naší velkou zbraní,“ pochvaluje si slovenský reprezentant. „Bohužel jsme nezvládli jednu standardku, ale nemůžu si pomoct. Neměla být, protože míč už byl před tím v autu,“ povzdechnul si Karel Večeřa.

Simr zachráncem

Dokázal však najít rychlou odpověď. Ofenzivu posílili Pavel Simr s Alešem Hošťálkem a prvně jmenovaný tři minuty po svém příchodu ve své první akce skóroval. Centrovaný míč mu ideálně sklepl hlavou Kaplan a na jeho střelu na vzdálenou tyč byl Bičík krátký. „Jsem zvyklý střílet na vzdálenou tyč,“ uvádí šťastný střelec. Oba celky se ale s bodem nechtěly spokojit a pokoušely se přidat druhý gól. Aktivní byli hlavně Simr na jedné a Střihavka na druhé straně. Sparta B požadovala druhou žlutou pro Kadlece, který stáhnul unikajícího Střihavku, domácí diváci si zase přáli penaltu po stejném zákroku na Kaplana. Na stavu 1:1 se však již nic nezměnilo.

 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 1:1
24.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu