PlzeňPlzeň
16.kolo, neděle 20.3.2005, 17:00
2:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 57. Fillo, 62. Pilař - 71. Lovětínský. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Makovička. ŽK: P. Šíma - Šourek.
Diváci: 1055
Plzeň: Ticháček - Kukol, Pilař, Zakopal, Smola - Parlásek, Stibůrek - J. Šíma (90. Hašek), Jež (79. Knakal), P. Šíma - Fillo (87. Broschinský).
FC Vysočina: Tulis - Bartoš, Vojtíšek, Šourek, Liška - Veselý (66. Štohnazl), Baštář, Vladyka (66. Kaplan), Lovětínský, Pacholík - Šimr.
 

Komentář

Druholigoví jihlavští fotbalisté prohráli ve svém prvním jarním utkání v Plzni 1:2. Po nezáživném prvním poločase začaly góly padat až po přestávce - domácí šli brankami Filla a Pilaře do dvoubrankového vedení, za hosty už jen snižoval Lovětinský.

"Přišlo mi, že jsme celý zápas odehráli jen na padesát procent. A gól na 1:2 jsme dali až příliš pozdě," povzdechl si jihlavský kouč Karel Večeřa. "Navíc se na nás možná projevilo, že jsme poprvé hráli na tak kvalitním tréninku. Ale na to se nechci vymlouvat," dodal.

Jediná šance první půle se zrodila šest minut před přestávkou. Jež unikl po levé straně, jeho oblouček našel v malém vápně zcela osamoceného Jiřího Šímu, ale záložník Viktorie hlavičkoval hodně nepřesně.

V úvodu druhého poločasu domácí svého soupeře přitlačili a brzy se dočkali odměny v podobě vedoucí branky. Samostatný únik Petra Šímy ještě včas zlikvidovala jihlavská obrana, ale v 57. minutě padl první gól. Petr Šíma vhodil dlouhý aut, obrana soupeře k němu míč vrátila, následoval prudký centr, na který nejvýše vyskočil Fillo a hlavou otevřel skóre.

Zanedlouho se radoval plzeňský celek podruhé, u zrodu akce byl opět Petr Šíma. Trestný kop z pětadvaceti metrů poslal do šestnáctky, hlavičku Jiřího Šímy ještě jihlavská obrana odvrátila, ale Pilař uklidil míč do sítě.

Nejaktivnější hráč těchto chvil, Petr Šíma mohl v 65. minutě, kdy se řítil na gólmana Tulise, definitivně rozhodnout, ale ve výhodné pozici volil přihrávku na Filla. Ten však měl míč na dlouho nohu a mířil vedle.

Jihlava se nevzdala, trenér Večeřa poslal na hřiště dva čerstvé hráče a přeskupil řady. V 69. minutě se ocitl ve výhodné pozici Simr, ale prováhal správný okamžik pro střelu. O tři minuty později už udeřilo, trestný kop Lovětinského z dvaceti metrů prošel zdí.

Pět minut před koncem mohl rozhodnout Fillo, ale Tulise nepropálil. Naopak v poslední minutě byla Jihlava blízko k vyrovnání. Útočník Simr šel sám na Ticháčka, jenže plzeňský gólman vyrazil míč na rohový kop. Viktoria tak uhájila těsné vítězství.

 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Plzeň | 0:1
16.kolo | Plzeň - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu