FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, neděle 29.5.2005, 17:00
0:0
(0:0)
KladnoKladno
 
Rozhodčí: Jahoda - Szarowski, Tacina. ŽK: Kadlec, Vladyka - Strnad, Neuwirth. ČK: 81. Kadlec - 79. Neuwirth.
Diváci: 2530
FC Vysočina: Vorel - Bartoš, Kadlec, Šourek, Liška - Veselý (86. Štohanzl), Baštař, Vladyka, Lovětínský (89. Pacholík), Malínek (83. Vojtíšek) - Simr.
Kladno: Winter - Strnad (90. Hlava), Neuwirth, Suchopárek, Killar - Racko (75. Hrabák), Marek, Procházka, Kalina - Zachariáš, Kreuz.
 

Komentář

Postupová tajenka zůstává nevyluštěna. Druholigoví fotbalisté Jihlavy včera na domácím trávníku remizovali v přímém souboji o nejvyšší soutěž s Kladnem 0:0 a propadli se na třetí příčku za Plzeň. Vysočina však má oproti Západočechům zápas k dobru. "Remíza nahrává Plzni, ale když zbývající dvě utkání vyhrajeme, máme postup jistý my," pověděl jihlavský kouč Karel Večeřa.

Domácí začali aktivněji, dopředu se tlačili především díky nápadům špílmachra Vladyky, ale postupem času bylo stále víc úzko i domácímu gólmanu Vorlovi. Ten musel likvidovat rychlé výpady soupeře. "Vycházel nám záměr dostávat se za obranu Jihlavy, dvakrát se nám podařilo domácí zaskočit, jenže vyložené šance jsme neproměnili," povzdechl si trenér Kladna Miroslav Koubek.

Po přestávce se taktovky chopila znovu Jihlava. "Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší, oklepali jsme se z počáteční nervozity. Ale Kladno dokázalo, proč je tak vysoko. Jeho defenzivu je opravdu velice těžké překonat," upozornil Večeřa. Největší příležitost měli jeho svěřenci ve 49. minutě, ale překvapený Simr pálil z malého vápna vedle hostující branky.

Šanci rozhodnout promarnil na druhé straně i Kalina, a tak se více než dva tisíce diváků branky nedočkaly. "To bylo taky jediné, co zápasu chybělo. Jinak měl všechno: náboj, emoce, krásnou diváckou kulisu, spoustu osobních soubojů, vyloučené hráče...," vypočítal Koubek. "Každopádně bylo znát, že se potkala dvě dokonale se znající mužstva, která navíc hrála vysoce takticky."

Kladnu se po zisku jediného bodu postupová vidina vzdálila, na Plzeň nyní ztrácí tři body a na svého včerejšího protivníka dva. "Matematika je neúprosná. Kdybychom chtěli mít všechno ve svých rukách, museli bychom vyhrát. Takhle je na koni Jihlava," uvedl Koubek. "Pravdou je, že i bod pro nás není v dané situaci špatný, protože jsme si dvoubodový náskok na Kladno udrželi," konstatoval Večeřa.

 
Zápasy
13.kolo | Kladno - FC Vysočina | 1:0
27.kolo | FC Vysočina - Kladno | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu