FC VysočinaFC Vysočina
5.kolo, neděle 24.8.2003, 17:00
0:3
(0:1)
DrnoviceDrnovice
 
Góly: 42. Holomek, 75. Vajda, 81. Tuma. Rozhodčí: Beneš - Lhoták, Adam. Žluté karty: Večeřa, Čep - Víšek, Lukšík.
Diváci: 1980
FC Vysočina: Vorel 3 - Baštař 4, Kadlec 3.5, Čep 3.5, Kotrys 3 - Veselý 3 (74. Malínek), Večeřa 3 (81. Pacholík), Vladyka 4, Liška 2.5 - Kaplan 3.5, Hošťálek 3 (64. Vorlický).
Drnovice: Bureš - Švec, Zbožínek, Lukšík, Víšek - Petržela (61. Šíma), Opravil (84. Břežný), Bílek, Vajda - Holomek, Tuma (90. Kučera).
 

Komentář

Hrubá chyba obránce Baštaře a tři zahozené šance záložníka Večeři srazily jihlavské fotbalisty do kolen v domácím zápase s Drnovicemi. Zatímco produktivita Vysočiny byla žalostná, hosté potvrdili především ve druhé půli útočné kvality a vyhráli 3:0. "Podobně jako před týdnem v Kunovicích jsme neproměnili šance, přitom v týdnu jsme se ze sedmdesáti procent věnovali právě zakončení," povzdechl si trenér Jihlavy Jaroslav Netolička.

Jeho svěřenci začali aktivněji a už ve 3. minutě je mohl poslat do vedení Večeřa. Drnovickou obranou prošel jako nůž máslem, ale jeho střela skončila vedle pravé tyče Burešovy branky. Hosté zazlobili až po dvaceti minutách, Opravilův gól ovšem nemohl platit kvůli ofsajdu. "Domácí měli prvních pětadvacet minut navrch. Byli důrazní, brzo nás atakovali a my se vůbec nedostávali do kombinací," přiznal drnovický kouč Václav Daněk.

Těsně před přestávkou však přišel šok: Baštařova malá domů skončila přímo na kopačkách Holomka, který pohotově obstřelil gólmana Vorla a poslal hosty do vedení. "Chyba jihlavského obránce nás dostala do sedla. Vajda i Holomek měli k míči pětadvacet metrů, ale nevzdali to a vybojovali nám těsný náskok," pochvaloval si drnovický trenér.

Po přestávce už byli hosté lepším týmem. V 64. minutě sice mohl po Vladykově přihrávce srovnat Večeřa, vypálil však vysoko nad. Drnovice naopak čtvrt hodiny před koncem přidaly zásluhou pohotového Vajdy druhý gól. "Kluci o přestávce věřili, že zápas otočíme a vyhrajeme, ale do druhé půlky jsme vstoupili příliš nervózně. Odešla nám přesnost přihrávek i kombinace," konstatoval Netolička.

Poslední šanci vykřesat pro Jihlavu naději měl znovu Večeřa. Po přiťuknutí Malínka šel v 80. minutě znovu sám na Bureše, ale vedl si podobně jako v úvodu utkání. Z protiútoku a po milimetrovém centru Holomka navíc přidal definitivní pojistku Tuma. "Osobně si myslím, že jsme si vítězství za výkon ve druhém poločasu zasloužili," prohlásil Daněk.

 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Drnovice | 0:3
20.kolo | Drnovice - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu