FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, neděle 14.3.2004, 14:30
1:0
(1:0)
MostMost
 
Gól: 4. Kaplan. Rozhodčí: Závodný - Handlíř, Peřina. ŽK: Kotrys, Kaplan, Vladyka - Sedlák, Pilař, Macek.
Diváci: 500
FC Vysočina: Vorel 1 - Šourek 2, Kadlec 2,5, Čep 2, Kotrys 2,5 - Veselý 3, Vladyka 2,5, Večeřa 2,5, Malínek 3 (32. Bartoš 2,5) - Polonyi 3 (62. Pacholík), Kaplan 1,5 (87. Hošťálek).
Most: Kýček - Endl, Zábojník, Rada, Sedlák - Kostečka (65. Páleník), Pilař, Macek, Sitarčík (70. Poláček) - Brzezina, Adamec (46. Svátek).
 

Komentář

V dramatickém zápase 17. kola II. fotbalové ligy zvítězil FC Vysočina nad výborným Mostem. Severočechy porazila Jihlava vůbec poprvé a v tabulce přeskočila Hradec Králové i rezervu Sparty.

Už ve 4. minutě neudržel Kýček centrovaný míč a Kaplan z blízka udeřil. “Pouze jsem splnil to, co mám hrát. Být u dorážek,” nabídl skromnost jihlavský kanonýr. O minutu později mohlo být ještě veseleji, nebýt Veselého zkratu. Domácí záložník ze stoprocentní pozice místo napnutí opuštěné sítě orazítkoval tyč. Pak už si těžký trávník v Jiráskově ulici pronajali hosté. Pilař s Mackem ovládli střed pole a zatlačili Vysočinu do defenzívy. Naštěstí pro domácí vyráběli pouze rohy.

Převaha kombinačně lepších hostů trvala i ve druhé půli. Jihlavané sázeli na rušové protiútoky a měli za zády Vorla. Ten sice jen přihlížel, jak nárt rozeběhnutého Páleníka míří těsně vedle brány, ale pak pády pod nohy a reflexivními zákroky zlikvidoval gólové střely Endla, Poláčka a Brzeziny. “Vorel nás podržel v době, kdy měl soupeř tlak. Díky němu máme tři body ze zápasu, ve kterém jsme spoléhali na standardní situace a na to, že soupeře udržíme co nejdéle pod tlakem skóre,” řekl domácí trenér Jaroslav Netolička. Jeho mostecký protějšek Michal Zach konstatoval: “Nezvládli jsme dva základní předpoklady úspěchu. Hrát bez chyb v obraně a dávat góly. Proto jsme prohráli.”

V napínavém závěru poslal Veselý míč z přečíslení podruhé do tyče a Vorel vzal hokejovým rozštěpem vyrovnání osamocenému Páleníkovi. “Měli jsme štěstí, ale byli jsme na něj připraveni,” uzavřel zápas jeho jediný střelec Tomáš Kaplan.

 
Zápasy
2.kolo | Most - FC Vysočina | 2:0
17.kolo | FC Vysočina - Most | 1:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu