SlaviaSlavia
1.kolo, pátek 5.8.2005, 18:00
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 68. Piták - 35. Vladyka. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lhoták. ŽK: Pešír, Piták - Vorel, Liška, Pacholík.
Diváci: 6672
Slavia: Kozáčik - Zábojník, Latka, Zbončák - Kováč, L. Jarolím, Gedeon, Švento (56. Hrdlička) - Piták - Vlček (79. Černoch), Fořt (56. Pešír). Trenér: K. Jarolím.
FC Vysočina: Vorel - Heide, Kadlec, Šourek, Liška - Veselý (65. Štohanzl), Vladyka, Zúbek, Lovětínský, Malínek (65. Pacholík) - Perniš (83. Kaplan). Trenér: Večeřa.
 

Komentář

V premiérovém zápase nového prvoligového ročníku to domácí Slavia vůbec neměla snadné. Jihlavský nováček se favorita nezalekl a při mátožném slávistickém výkonu v první půli se dokonce dostal do vedení. Pražané se po přestávce výrazně zlepšili, vynutili si značnou převahu, ale na víc než na vyrovnání se při vší snaze nezmohli. Koho by po Pitákově takřka stoprocentní šanci z přiklepnutí Vlčka už v 6. minutě napadlo, že slávisté budou v poločase odcházet do kabin za bouřlivého pískotu... Jenže Piták tu příležitost propásl. Sice jihlavského gólmana Vorla přeloboval, ale míč skončil dalako v zámezí. Potom ještě jeden dva závary před Vorlovou brankou a konec. Prvoligový nováček z Vysočiny se vzchopil a vcelku vydařenými kombinacemi v poli slávistický počáteční elán přibrzdil. Z průměru domácí sestavy vyčníval jen živý Švento, čerstvá posila z Ružomberoku. Domácí se v rozestavení 3 - 5 - 2 prosadit nedokázali a nic na tom nezměnila ani Vlčkova ojedinělá dělovka z úhlu, kterou padající gólman Vorel vytlačil se štěstím jen koleny. Hosté byli s přibývajícími minutami stále odvážnější, parádní bombu z dálky vyslal na slávistickou branku ve 32. minutě Liška, o chvíli později si postavil míč k rozehrání přímého kopu bývalý slávista v jihlavském dresu Vladyka. Téměř z třiceti metrů načechral centr na nabíhající spoluhráče, míč prolétl kolem několika hlav i vyběhnuvšího Kozáčika a doplachtil do domácí sítě! Po přestávce se podle očekávání začalo hrát na jednu branku, slávisté viditelně přidali a na jihlavskou branku se valil jeden útok za druhým. Jenže smůlu měl domácí útočník Fořt, když po centru z levého křídla trefil pohotovým volejem pouze břevno. Totéž se povedlo v 59. minutě Zábojníkovi, posile z Mostu, ten zase do jihlavského břevna hlavičkoval. Mezi tyto šance domácí kouč Karel Jarolím vtěsnal dvojnásobné střídání, přičemž vzbudil bouři nevole. Protože jedním z vystřídaných hráčů byl velmi dobrý Švento. Potom dvakrát střídali i hosté. Vyrovnání přišlo v 68. minutě. Po Jarolímově rohu hlavičkoval zblízka Latka, gólman Vorel míč vyrazil jen reflexivně a Piták ho pohodlně dorazil do odkryté branky. Hosté si po inkasovaném gólu nejspíš uvědomili, že s pouhým bráněním nevystačí, vysunuli hru dál od vlastní šestnáctky a z drtivého tlaku se vymanili. A kdyby těsně před koncem nepřišel vynikající Kozáčikův zákrok po střele Štohanzla, zůstali by slávisté bez bodu...

Fotogalerie

       
 
 
Zápasy
1.kolo | Slavia - FC Vysočina | 1:1
30.kolo | FC Vysočina - Slavia | 0:3
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu