FC VysočinaFC Vysočina
21.kolo, neděle 11.4.2004, 16:30
2:2
(1:1)
Bohemians 1905Bohemians 1905
 
Góly: 10. Čep, 72. Kotrys - 39. Čapek, 83. Obermajer. Rozhodčí: Gallo - Ondo, Kumstát. ŽK: Vladyka, Vaculík, Šourek - Janáček, Huňa, Obermajer.
Diváci: 1500
FC Vysočina: Vorel 2 - Bartoš 1,5, Šourek 2, Čep 2, Kotrys 1 - Veselý 1,5, Večeřa 2, Vladyka 1, Vaculík 1,5 - Hošťálek 2 (87. Polónyi), Kaplan 2 (83. Vácha).
Bohemians 1905: Václavík - Novotný (67. Obermajer), Švejdík, Janáček, Třasák - Čapek (82. Dozorec), Szabo, Strnad, Koukal - Táborský, Huňa (77. Střihavka).
 

Komentář

Fotbaloví příznivci, kteří zůstali o velikonoční neděli doma, mohou jenom litovat. Připravili se o výbornou druholigovou podívanou, které však z pohledu Vysočiny chybělo to podstatné - tři body.

Skvěle zahraný signál

Domácí vstoupili do zápasu 21. kola ve velkém stylu a v prvních deseti minutách si vypracovali tři velké příležitosti. Dvakrát zleva přesně centroval Vaculík, ale Kaplan mířil poprvé těsně vedle, druhou šanci zlikvidoval Večeřovi exslávista Václavík a Kaplan z dorážky vysoko přestřelil. V 10. minutě však zatočil Vladyka trestný kop na hlavu osamoceného Čepa a jeho hlava nedala Václavíkovi žádnou šanci. “Bylo to po nacvičeném signálu na přední tyč, zkoušeli jsme to ještě na posledním tréninku,” popisuje šťastný střelec.

Po zemi to šlo lépe

Opaření Klokani se začali postupně oklepávat ze šoku a hra se vyrovnala. “Po nezvládnutém začátku jsme hru postupně rozhýbali, začali si dávat míč do nohy a do přestávky jsme byli lepším týmem,” míní trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší. “Dokud jsme hráli kombinačně po zemi, soupeře jsme přehrávali. Jenže když pak začal nakopávat míče, zbytečně jsme se mu přizpůsobili,” tvrdí jeho protějšek Jaroslav Netolička.

Jeho svěřenci působili i nadále lepším dojmem. Dvakrát se v nadějné pozici ocitl Kaplan, ale nebylo mu souzeno. Obrovská šance se zrodila po půlhodině hry. Bartoš vysunul Veselého, ten přenechal míč Hošťálkovi, který ovšem na Václavíka nevyzrál. Hosté o sobě dali vědět až v závěru první půle. Tutovku Huni Vorel ještě skvěle vyrazil, proti Čapkovi už byl ovšem bezmocný. Další nadějná šance Kaplana skončila opět ve Václavíkových rukavicích.

Hlavní postavou Kotrys

Vynikající podívaná pokračovala i po změně stran, i když vyložených šancí poněkud ubylo. Hlavní postavou následujících minut se stal bývalý obránce Bohemians David Kotrys. Třikrát hlavičkoval po přetaženém centru, ovšem brána pro něj byla zakletá. Jeho chvíle přišla v 72. minutě. Trestným kopem z osmnácti metrů vyhnal z Václavíkovy brány všechny pavouky a Jihlava opět vedla. “Ctěl jsem překopnout zeď, že to tam spadlo tak krásně, je otázka štěstí,” říká trochu skromně Kotrys. Proti “svým bývalým” žádnou zvláštní motivaci necítil, i když: “Chtěl jsem hrozně moc vyhrát. Sám jsem neproměnil tři šance. Bohemka měla tolik šancí dohromady a dala dva góly,” lituje.

Co bylo v rukách, chybělo v hlavách

Závěr totiž Jihlavští nezvládli a vyrovnání soupeři vlastně darovali. V 83. minutě nacentroval do šestnáctky Třasák, míč propadl mezi dvěma obránci a střídající Obermajer vyrovnal. “Byl to smolný gól, Obermajer byl u míče dřív. Ta střela se mu přitom vůbec nepovedla, letěla snad půl hodiny, ale spadla tam,” vybavuje si smolný okamžik David Čep. V závěru mohlo být na potemnělém stadionu ještě temněji. Szabo z rohu nacentroval na hlavu Střihavky, ten však mířil přímo do Vorla.

“Nakonec jsme mohli vyhrát, ale vzhledem k průběhu jsem hodně spokojen i s bodem. Hrál se výborný fotbal a své hráče musím pochválit, že bojovali až do konce,” netajil spokojenost Uhrin. Netoličku ztracené vítězství hodně mrzelo. “Byli jsme lepší. Dvakrát jsme vedli, ale v závěru se znovu projevila naše nezkušenost. Tyhle momenty těžko zvládáme.” Lukáš Vaculík zhodnotil utkání ještě výstižněji: “Byl to určitě náš nejpovedenější jarní zápas. Všechno jsme měli ve svých rukách, ale nezvládli jsme to hlavou.”

 
Zápasy
6.kolo | Bohemians 1905 - FC Vysočina | 2:0
21.kolo | FC Vysočina - Bohemians 1905 | 2:2
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu