FC VysočinaFC Vysočina
23.kolo, neděle 25.4.2004, 17:00
2:0
(0:0)
PrachaticePrachatice
 
Góly: 57. Vladyka z pen., 90. Hošťálek. Rozhodčí: Paták - Marada, Jílek. ŽK: Čep, Malínek - Cserge, Glombíř, Kubiš, Babka, Bouchal.
Diváci: 400
FC Vysočina: Vorel 1,5 - Bartoš 2 (81. Kadlec), Šourek 2, Čep 2, Baštař 2 - Veselý 2 (77. Malínek), Večeřa 2, Vladyka 1, Kotrys 1,5 - Hošťálek 2, Kaplan 2 (88. Navrátil).
Prachatice: Rodák – Grombíř, Babka, Cserge, Kubiš – Kostka, Ludačka, Kuračka (71. Bouchal), Mrkvička, Rožboud – Pecka (86. Tobiáš).
 

Komentář

Fotbalisté FC Vysočina navázali na úspěšné tažení v poháru a ve 23. kole II. ligy porazili snaživé Prachatice.

V Jiráskově ulici se za chladného počasí a před slabou návštěvou hrál totální fotbal s enormním nasazením z obou stran. Jihlavané sehráli excelentní čtvrthodinu, ve které Veselého volej Rodák reflexivně vyrazil, po nacvičeném trestném kopu chyběl Kaplanovi krok. Domácím zůstala mírná, ale neplodná převaha do konce půle. Obrana Jihočechů odvracela standardní situace, Kotrys místo střely hledal obsazeného Kaplana a Vladykův volej z dvaceti metrů hostující gólman vyškrábl za tyč. Za bojující hosty kontroval ranou do Vorlových rukavic ve 45. minutě Kostka. “Taktika odpovídala našemu cíli bodovat. Přežili jsme jihlavský nápor a chtěli dál trpělivě čekat na chybu. Jenže přišla penalta a ta rozhodla. Musím přiznat, že byla,” konstatoval Trenér Prachatic Karel Musil.

V 56. minutě dobíhal jinak velmi dobrý stoper Babka Hošťálka a zahrál v pokutovém území rukou. “Prostě mi to sebral,” usmíval se jihlavský útočník. Míč si postavil Vladyka a drzým obloučkem do středu brány zařídil vedení. Režisér posledních zápasů korunu svého nedělního díla popsal: “Věděl jsem předem jak ji kopnu, jen jsem čekal, co udělá brankář. Chtěl bych poděkovat kotli fanoušků, v té zimě pro nás udělali moc.” Jihlavané pak drželi otěže zápasu v rukou. “Nechtěli jsme otevřít hru. Prachaticím se těžko dávají góly, střelbou ze střední vzdálenosti jsme si nepomohli, a tak by jedno zaváhání mohlo všechno zkazit. Přesto tam brejky byly, ale chyběla nám jiskra,” komentoval domácí kouč Jaroslav Netolička. Soupeř se už do čisté šance nedostal, leč pojistka přišla až v nastaveném čase. Hošťálek si vzpomněl na plodné časy (poslední gól dal před rokem) a z hranice šestnáctky obstřelil Rodáka. “Už bylo na čase,” odtušil střelec. Čerstvý reprezentant české “21” Ondřej Šourek dodal: “Moc jsme jim nedovolili a díky zaslouženému vítězství máme po starostech se záchranou. Můžeme hrát o klubový cíl, kterým je páté místo.”

 
Zápasy
8.kolo | Prachatice - FC Vysočina | 1:1
23.kolo | FC Vysočina - Prachatice | 2:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu