FC VysočinaFC Vysočina
25.kolo, neděle 9.5.2004, 14:00
1:0
(0:0)
XaverovXaverov
 
Gól: 70. Hošťálek. Rozhodčí: Gruber - Handlíř, Drastík. ŽK: Kadlec - Šindelář.
Diváci: 400
FC Vysočina: Vorel (2) - Bartoš 3, Čep 2,5, Kadlec 3,5, Kotrys 2,5 - Veselý 3 (59. Malínek 3), Večeřa 2,5, Vladyka 2, Vaculík 2 - Hošťálek 2, Kaplan 2,5 (85. Navrátil).
Xaverov: Víšek - Stibůrek, Penc, Jirásek, Smola - Bartoš (75. Svozil), Laštůvka (88. Marek), Frýdek, Šindelář - Janoušek (77. Bálek), Myšák.
 

Komentář

V zápase 25. kola II. fotbalové ligy, generálce na středeční semifinále poháru ČMFS v Ostravě, porazili fotbalisté FC Vysočina Xaverov Hošťálkovým gólem. V podprůměrném odpoledni to byla pro tristní návštěvu jediná radost z fotbalu.

Přitom už v 1. minutě mohli domácí otevřít skóre. Kaplan ideálně posunul míč zapomenutému Hošťálkovi na malé vápno, ale ten zamířil ukvapeně mimo. „Mněl jsem udělat ještě krok a střílet nahoru,“ uznal jihlavský hrot. V 17. minutě předložil Vaculík čistou šanci na penaltu Večeřovi, leč jeho ránu v poslední chvíli zablokoval Jirásek. Po dvaceti minutách se hra přestěhovala mezi šestnáctky a fotbal skončil. Výjimkou byl chytrý Vladykův lob, který Víšek akrobaticky vytáhl ze šibenice na roh. Bezduchý Xaverov s neviditelným Martinem Frýdkem v záloze domácí svatyni neohrozil. „Na tomhle terénu se nedalo dělat nic jiného, než nakopávat. Balón neuvěřitelně skákal,“ ulevil si bývalý motor Sparty i reprezentace.

Chaotický obraz se nezměnil ani po přestávce. V 58. minutě zahrál zmatený Smola v šestnáctce rukou, nicméně píšťalka rozhodčího Grubera zůstala němá. Rozhodlo se dvacet minut před koncem. Hostující stopeři podskočili Vaculíkův roh a Hošťálek hlavou napravil vlastní zkrat z úvodu zápasu. „Byli jsme nervózní, naše optická převaha dlouho k ničemu nevedla. Přesto jsme si vítězství zasloužili,“ hodnotil domácí kouč Jaroslav Netolička. Tomu stoupl adrenalin, když Kadlec volil místo odkopu kličku, musel faulovat a Šindelář z trestného kopu těsně přestřelil. „Tak zkušený hráč si tohle nemůže dovolit. Musel jsem zařvat,“ odtušil Netolička. Aby nebylo nervů málo, zranil se Kaplan a v nastaveném čase přehlavičkoval Kadlece Penc načež Bálek naštěstí (v jediné šanci zachraňujících se hostů)poslal volej z osmi metrů vedle. „Nebyl to fotbal ke koukání. My jsme v něm udělali tu největší chybu, a proto jsme prohráli,“ uzavřel zpackaný výlet na Vysočinu počernický trenér Luděk Kokoška.

 
Zápasy
10.kolo | Xaverov - FC Vysočina | 0:0
25.kolo | FC Vysočina - Xaverov | 1:0
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu