Brno BBrno B
27.kolo, středa 19.5.2004, 17:00
3:3
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 44. Schwarz, 49. Hlavatý, 58. Švancara – 59. Hošťálek, 61. Malínek, 79. Večeřa. Rozhodčí: Čecháček – Drastík, Slavík. ŽK: Máša, P. Mezlík.
Diváci: 215
Brno B: Brezovan – Máša, Houšť, Schwarz, Drga – Hlavatý, Zúbek, Poredský, Partyš (71. Dupal) - Švancara (65. P. Mezlík), Kroupa.
FC Vysočina: Vorel 3 – Bartoš 3, Čep 3, Šourek 3 (85. Kadlec), Kotrys 2 – Veselý 2,5 (57. Liška 3), Večeřa 2, Vladyka 2, Vaculík 2,5 – Hošťálek 2, Malínek 1,5 (73. Polónyi).
 

Komentář

Utkání 26. kola v brněnském Králově Poli mělo neuvěřitelný průběh. Jihlava po hodině prohrávala 0:3, ale nakonec nebyla daleko od vítězství.

O záchranu bojující brněnská rezerva nastoupila posílena o tahouny „áčka“ Zúbka se Švancarou a patřilo jí úvodních dvacet minut. „Byli jsme takoví zabrždění,“ uznal nevýrazný začátek Jihlavanů jejich trenér Jaroslav Netolička. Do šance ale domácím musel v 18. minutě pomoci špatnou rozehrávkou Bartoš, do přetaženého centru Švancary se položil Kroupa a mířil vysoko nad. O osm minut později Švancara utíkal, ale neutekl Šourkovi, na vápně pak místo příhry volnému Kroupovi „chrtil“ a bylo po příležitosti. Poté konečně přišly chvíle Vysočiny a v obou měl prsty agilní Malínek. Ve 34. minutě ho před vápnem, jen za cenu žluté karty, povalil Drga a ve 42. si s jeho ideálním centrem sám před Brezovanem neporadil Vaculík. Branka ovšem padla minutu před pauzou na opačné straně: Švancara při rohu přetlačil Kotryse a Schwarz napálil odražený míč zblízka pod břevno – 1:0. „Když jsme se herně zvedali, inkasovali jsme ze standardní situace gól do šatny,“ poukázal Netolička na první paradox.

Druhá půle byla mnohem živější a bláznivější. Hned v nástupu se Brnu (ze základní sestavy si jen Partyš a Poredský na jaře nekopli první ligu) povedl ve velkém čtverci „tukes“ jako Realu Madrid a Hlavatý Vorla vyrušil podruhé. V 58. minutě prohrál Liška po nástupu na hřiště první osobní souboj a Švancara nedal z osmi metrů Vorlovi žádnou šanci.

Jenže přišla okamžitá odpověď: Domácí borci se ještě radovali, když odcentroval Vaculík a Hošťálek z voleje vykřesal naději – 3:1. „Kluci najednou ožili a bylo jich plné hřiště,“ všiml si nejen jihlavský kouč. Za další dvě minuty napřáhl z 25 metrů Malínek a Brezovan byl znovu krátký. Vyrovnání viselo ve vzduchu. V 79. minutě vedoucí mužstva Šilhán pohotově rozehrál od půlicí čáry náhradní míč na Vladyku, ten kopl roh na první tyč, kde kraluje Večeřa a začínalo se znovu – 3:3. „To, co jsme předvedli, nelze nazvat jinak než kolaps,“ hledal těžko slova zklamaný trenér Brna B Petr Maléř. „Dostali jsme gól přímo z rozehrávky a pak jsme úplně odešli,“ dodal smutně.

Vysočině po předchozím náročném programu síly překvapivě nechyběly, zato prvoligovým adeptům překvapivě ano. „Nemají fyzičku,“ ulevil si na tribuně jeden z brněnských příznivců. Hosté šli po třech bodech, ale Polónyi hlavičkoval těsně mimo a Liškova střela neprošla hradbou těl. Už v nastavení po zaváhání Kadlece ovšem mohl rozhodnout extřebíčský Pavel Mezlík. „Předtím jsme v sezoně pár zápasů ztratili, teď jsme konečně nepříznivý vývoj srovnali. Kloubouk dolů, že se kluci takto zvedli, ale škoda, že nebyli živější od začátku,“ dodal Jaroslav Netolička.

 
Zápasy
11.kolo | FC Vysočina - Brno B | 1:0
27.kolo | Brno B - FC Vysočina | 3:3
Související
Aktuálně

Oulehla: Fotbal je o produktivitě a my momentálně produktivní nejsme

Předlouhých osm zápasů čekají fotbalisté FC Vysočina na druholigové vítězství. Nezměnil to ani nadějný výkon na půdě favorizované Zbrojovky, která důležitou výhru dokázala šťastně urvat pět minut před uplynutím 90 minut. Jihlavský tým se tak 7 kol před koncem soutěže nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu