Sparta BSparta B
4.kolo, sobota 16.11.2002, 10:15
1:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 75. Pokorný - 41. Vladyka. Rozhodčí: Poledník - Handlíř, Wilczek, delegát: Dofek. ŽK: Šebek.
Diváci: 317
Sparta B: Bičík - Mynář, Hochmeister, Klein, Horák (64. Loučka) - Cesarec, Abanda, Zavadil, Babnič - Jun (78. M. Zelenka), Holub (70. Pokorný).
FC Vysočina: Vorel 1 - Kadlec 1, Ryška 1, Kotrys 1 - P. Bartoš 1, Baštař 1, Vladyka 1 (90. Bratršovský), Večeřa 1, Veselý 1 - Kaplan 1 (90. Šourek), Šebek 1 (55. Malínek 1).
 

Komentář

Sparta zahájila nátlakovou hrou, ale její první šance se v 10. minutě zrodila z brejku. Jun vyhrál sprintérský souboj s Ryškou, po menším váhání se kolem něj na šestnáctce obtočil, ale Vorel prokázal skvělý reflex. Také další ošemetné situace přicházely v pravidelných desetiminutových intervalech.

Nejprve na hranici velkého čtverce „zakvedlal“ s jihlavskou obranou Holub, ale jeho tečovanou střelu uklidil Jun do sítě z ofsajdu a další pokus chvilku volného Juna zblokoval na roh Baštař.

Zodpovědněji hrající hosté se postupně osmělovali a k perfektně organizované defenzívě přidali i smělejší útočné výpady. Ve 40. minutě trefil Večeřův halfvolej Abandovu upaženou ruku, k vysněnému trestnému kopu ze 17 metrů se postavil Vladyka a na jeho navštívenku, cílenou na centimetry k pravé tyči, neměl Bičík nárok.

Když pár vteřin před odchodem do kabin Jun špatně trefil Babničův centr, znamenala jediná střela na bránu nadějné poločasové vedení.

Čtyři minuty po přestávce na sebe naposledy upozornil mladíček Jun, který se po dlouhé kličce Vorlovi ukopl vedle. Po hodině hry se kombinační akcí blýskla Vysočina, Malínek zklepl míč Kaplanovi a jeho projektil zasvištěl nad břevnem. V 67. minutě si na Zavadilův trestný kop naskočil Klein a dobře postavený Vorel musel prudkou hlavičku boxovat na roh. Dvacet minut před koncem prostrčil Vladyka míč na Bartoše, ten se vyhnul Bičíkovi, ale z úhlu levačkou bránu minul. „Nedáš - dostaneš“ znovu platilo, pět minut nato Babnič ideálně uvolnil rozběhnutého Pokorného a ten zamířil po zemi přesně k levé tyči. S remízou byli spokojeni všichni, v závěru gólové hlavičce Babniče zabránil “kamikadze“ Bartoš, poslední pokus si připsal z třiceti metrů Kaplan.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

Václav Kotal, Sparta Praha B: „Narazili jsme na velice kvalitního protivníka, který dobře zorganizovanou hrou jenom potvrdil poslední výsledky. Na těžkém terénu byl problém vytvořit si šanci a standardek, z nichž jsme mohli udeřit, jsme si vytvořili málo. Dokázali jsme se prosadit až po vystřídání, mladí hráči naši hru oživili. Přál bych si, aby nám sudí pískal venku takovou rovinu jako dnes.“ Roman Pivarník, Jihlava: „Proti nejkvalitnějšímu týmu soutěže, který předtím doma neztratil ani bod, jsme chtěli produkovat svou hru. To znamená aktivně napadat rozehrávku soupeře, aby se nedostal ke své kombinační hře. Po vedoucím gólu jsme mohli zalézt dozadu, ale neudělali jsme to a Sparta si doma paradoxně vytvořila šance z brejků. Určitě nám vyhovovalo vedlejší hřiště, i když pro hráče je škoda, že si nezakopali na hlavním letenském stadionu. Jsem rád, že naši úspěšnou sérii přerušila až zimní přestávka.
 
Zápasy
4.kolo | Sparta B - FC Vysočina | 1:1
19.kolo | FC Vysočina - Sparta B | 0:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu