FC VysočinaFC Vysočina
14.kolo, neděle 3.11.2002, 14:00
4:1
(1:1)
ChomutovChomutov
 
Branky: 19. Večeřa, 53. Vladyka, 58. Kaplan, 79. Veselý - 21. Rilke. Rozhodčí: Kavka, ŽK: 3:3.
Diváci: 1300
FC Vysočina: Vorel 2,5 - A. Ryška 2 - Šourek 2,5, Baštař 2, Kadlec 3 - P. Bartoš 2 (64. Vaculík), Večeřa 1,5, Vladyka 1, Veselý 2 - Gottwald 3 (46. Malínek 2), Kaplan 2 (86. Kotrys)
Chomutov: Četverik - Grlič - V. Ryška, Pěnička, Džuban - Benát, Harvatovič, Doksanský (64. Kostečka), Sedlák (72. Sigmund) - Rilke, Štyvar (79. Strouhal)
 

Komentář

Osmadvacetiletý záložník FC Vysočina okradl ve včerejším chladném odpoledni jihlavské fanoušky o spánek. Fotbaloví fajnšmekři si přišli na své a po zaslouženém vítězství odměnili své chlapce pochvalnými ovacemi.

Vladyka si pronajal podmáčený trávník v Jiráskově ulici od první minuty a v úspěšném tažení za třemi body mu úspěšně sekundovalo celé mužstvo v modrém. Chomutovu hořela levá strana a postupně Baštař, Veselý a Večeřa se tudy přehnali jako vítr. Leč z úniků a trestných kopů nic nevzešlo. První úder přišel z druhé strany. Vladyka nejdříve Falcaovským obloučkem za beky vysunul Bartoše, ale tomu chyběl krok. V 19. minutě si na jeho milimetrovou příhru naběhl Večeřa a z “pětky” vyhnal pavouky z pravé šibenice 1:0. Do té doby pod tlakem hrající hosté sezvali o dvě minuty později všechny fotbalové bohy a první i poslední přímou střelou vyrovnali. Šikovný Rilke se přehnal okolo Kadlece a křížnou střelou nedal vymrzlému Vorlovi šanci - 1:1. Na deset minut tak utlumil útočné snažení Jihlavy. Pak se vše vrátilo do původního scénáře. Ve slibných pozicích se ocitli Baštař a Kadlec, Bartošova dělovka šla těsně nad a Kaplanovu uličku na Gottwalda na poslední chvíli zabarikádoval exteplický Grlič. Vysočině ve předu trochu chyběl důraz při dohrávání soubojů, ale přesto se šlo do kabin za potlesku.

Druhá půle už byla jednoznačná. Střídající Malínek přinesl do hry patřičný vzruch a Vladykova taktovka sklízela plody. Hračička a myslitel byl u všeho. Dribloval, rozděloval míče a zahrával standardky. A dal klíčový druhý gól. Bartošův centr brankář Severočechů neustál a číhající Vladyka se v 53. minutě zívající bránou nedal pobízet - 2:1. O pět minut později přišla další lahůdka. Kaplan se pohotově otočil okolo Džubana a dělovkou pod břevno poslal hosty, kteří se už na nic nezmohli, do kolen - 3:1. Domácí hráli výborně a otázka už nezněla jestli, nýbrž kolik. V 64. minutě zatočil Vladyka trestňák na Večeřovu hlavu, ten smolně trefil Kaplana a od něho se míč dokutálel těsně vedle chomutovské svatyně. Dílo zkázy Bekakisova souboru dokonal elegantně Veselý. V 79. minutě po Vladykově pasu pohybem těla zmátl dva beky a nechytatelně k bližší tyči stanovil konečné skóre. V závěrečné exhibici se sice neujaly střely Ryšky a Večeři, ale to nic nezměnilo na faktu, že Vysočina ve svém posledním domácím zápase tohoto roku zanechala výborný dojem a potěšila své fanoušky jak výsledkem, tak předvedenou hrou.

Fotogalerie

           
 
 
Zápasy
14.kolo | FC Vysočina - Chomutov | 4:1
29.kolo | Chomutov - FC Vysočina | 0:2
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu