FC VysočinaFC Vysočina
17.kolo, neděle 9.3.2003, 14:30
4:0
(1:0)
Olomouc BOlomouc B
 
Góly: 55., 63. a 75. Hošťálek, 1. Kaplan. Rozhodčí: Královec. ŽK: Krajčovič, Čep, Glos.
Diváci: 0
FC Vysočina: Vorel 1 - Šourek 2,5, Juračka 1, Kotrys 1 - Bartoš 2, Večeřa 2, Vladyka 2 (80. Lovětínský), Pacholík 2, Veselý 2 - Hošťálek 1, Kaplan 1 (77. Peška).
Olomouc B: Černý - Škerle (58. Schulmeister), Čep, Hudec, Glos - Mazouch (65. Kobylík), Macháček (6. Krajčovič), Ševela, Krpec - Hubník, Vyskočil.
 

Komentář

Fotbalisté Vysočiny v jarní premiéře před domácím publikem rozdrtili olomouckou juniorku a poskočili na historické čtvrté místo druholigové tabulky.

Lepší úvod si svěřenci trenéra Pivarníka nemohli ani přát. V první minutě si na první nadýchaný roh uzdraveného Vladyky naskočil Kaplan a za němé asistence zkoprnělých obránců vymetl hlavou pravou šibenici - 1:0. V 8. minutě roztleskala promrzlé diváky akce pod hlavní tribunou, Hošťálek nastartoval Veselého, ten pohotově odcentroval, ale odvážnou rybičku Bartoše odvrátili hosté na roh.

Do útoku se tlačil také levý bek Kotrys, který se dostal k nadějné dorážce po čtvrthodině, ovšem osmnáctiletého Černého v bráně neprostřelil. V 17. minutě se zrodila největší příležitost na olomoucké straně, Ševela si na šestnáctce narazil míč s Vyskočilem, ale v souboji z očí do očí míč mezi Vorlovy nohy nepropasíroval.

Poté se na dlouhé minuty jenom bojovalo uprostřed hřiště, až přišla poslední minuta. Veselý uvolnil na levé straně Kaplana, ten poslal nádhernou časovanou přihrávku za obranu, ale Hošťálek odkrytou bránu netrefil a ponechal ochozy v napětí i pro druhý poločas.

A v něm přišly jeho velké chvíle. Rodák z Náměšti v zimě kvalitně potrénoval a vrátil se do prvoligové formy. One man show zahájil v 55. minutě a na čistý hattrick mu stačilo dvacet minut.

Nejprve se pověsil do vráceného centru Večeřy, na který maličký Černý nedoplachtil, a padl do sítě i s míčem. Další dvě gólové přihrávky měly společného odesílatele Tomáše Kaplana, který ve středovém kruhu uvolnil parťáka z útoku bleskovým prostrčením a vyhranou hlavou. Znovuzrozený Hošťa se při sólech blýskl kličkou a la Henry a levačkou trefeným obstřelením.

V závěru se dostali na hřiště dva debutanti - dorostenec Peška a Lovětínský, který ještě na podzim kopal I. A třídu v Třešti. Ten se mohl dokonce zapsat do druholigových análů, ale po Kotrysově pasu mu míč utekl. V poslední minutě se řítil sám na Černého Bartoš, ale gólem parádní akci Pacholíka s Lovětínským neokořenil.

Ohlasy trenérů

Před zápasem oba trenérští známí upozorňovali na význam standardních situací a věděli o čem mluví. Hned první „růžek“ skončil v olomouckém čeřenu. „Dostali jsme hloupý gól a museli jsme okamžitě hru otevřít,“ pravil třicetiletý kouč béčka Sigmy Zdeněk Psotka. O šest let starší Olomoučák Roman Pivarník na jeho slova navázal: „Přečetl jsem si v Olomouckém dni, že sem Sigma jede vyhrát, tak jsme ji chtěli dát brzy gól. Povedlo se, ale moc nás to neuklidnilo.“ V první půli totiž Vysočina hrozila jen z dalších standardek a největší šanci měl po čtvrthodině na kopačce olomoucký Ševela. „Soupeře jsme do šancí nepouštěli a sami hráli aktivně. Bohužel jsme krátce po zahájení druhého poločasu obdrželi další hloupý gól a pak už jsme museli hrát vabank. Domácí se dostali ke smrtícím brejkům a můžeme být rádi, že jsme inkasovali už jenom dva góly,“ byl si vědom bývalý brankář Psotka, který překvapil nasazením maličkého benjamínka Černého (ročník 1985): „Kjučukov dostal chřipku, ale stejně je po dvou zápasech točím. Černý je perspektivní brankář, který na podzim prokázal svou kvalitu. Ani dnes utkání nerozhodl.“ Roman Pivarník musel o pauze mužstvo srovnat do latě: „Měli jsme problémy s organizací hry, hlavně defenzivní záložníci nebyli na správném místě. Nedařilo se nám hrát nátlakově a prosadili jsme se až z brejků, které hráči vyřešili výborně.“ Na lavičce seděli téměř výhradně nováčci z divizního béčka, přesto mužstvo až nečekaně šlape. Co až se opory uzdraví? „To se teprve uvidí, ale on se zase zraní nebo vykartuje někdo jiný. Toto mužstvo šlape v tréninku ne na šedesát, ale na sto dvacet procent a riziko zranění je proto vyšší. Tak by to ale mělo být, venku to alespoň tak funguje.“
 
Zápasy
2.kolo | Olomouc B - FC Vysočina | 3:2
17.kolo | FC Vysočina - Olomouc B | 4:0
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu