OpavaOpava
18.kolo, sobota 15.3.2003, 17:00
2:1
(0:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Góly: 48. Pospěch, 54. Baránek - 44. Večeřa. Rozhodčí: Poledník. ŽK: Metelka - Kadlec, Pacholík.
Diváci: 3307
Opava: Vašek - Harazim (46. Metelka), R. Veselý, Kutty, Sena - Krohmer, Jiříkovský, Baránek, Hampel (46. Rozsypal) - Švancara (89. Santos), Pospěch.
FC Vysočina: Vorel 2 - Šourek 3, Juračka 2, Kadlec 2 - Bartoš 2, Večeřa 2, Vladyka 1,5, Pacholík 2,5, Kotrys 1 - M. Veselý 2,5 (89. Bratršovský), Kaplan 2,5.
 

Komentář

Už v první minutě ukázala Vysočina domácím, že papírové předpoklady, které Opavu stavěly do role jasného favorita, nemíní respektovat. Po rychlém brejku pálil zblízka, ale úhlu Veselý a těsně minul.

Opavští kontrovali o čtyři minuty později, kdy po kiksu Šourka šel Švancara sám na Vorla, ale pověst kanonýra nepotvrdil a pálil slabě vedle. Stejná dvojice byla v akci i v 15. minutě a Šourek opět sledoval Švancarovi paty, jenže i Pospěch poslal míč z přihrávky bývalého brněnského klenotu mimo.

V té době se Opava tlačila do jihlavské šestnáctky, ale další šance si už nevytvořila. Hostující kouč Pivarník začal na hrotu jen s vysunutým Kaplanem, ale dobrá hra středové řady a pak už i bezchybná obrana začaly zakládat rychlé brejky s nimiž si Slezané ve druhé části první půle pohříchu nevěděli rady.

Na hrot i do zakončení se postupně dostali dvakrát Vladyka, zřejmě nejlepší hráč na hřišti Kotrys, Večeřa i Bartoš. Minimálně tři z těchto šancí se dají nazvat vyloženými.

Zákonitá odměna za kvalitní výkon přišla minutu před koncem poločasu. Kotrys drze utekl černému Brazilci Senovi a jeho přihrávku poslal Večeřa zkušeně do sítě. Vedení hostí bylo zcela zasloužené, ale bohužel, vydrželo ve druhé půli jen devět minut. Navíc obě inkasované branky měly společného jmenovatele - neobsazené hráče při spletitých situacích ve vlastní šestnáctce po centrech. Ve 48. hlavičkoval volný Baránek do tyče a odražený míč prostřelil do sítě Pospěch, v 54. minutě se po standardní situaci dostal k rovněž k odraženému míči Baránek a opět propasíroval míč za Vorla.

S góly přišla na domácí kopačky velká euforie, snažili se o tlak, ale hrál se vyrovnaný fotbal. Na zhoršujícím se terénu měly oba týmy už problémy dostat se do šance, a tak se z první jarní výhry nakonec radovali šťastnější domácí.

Škoda, Jihlava byla blízko bodovému zisku, ale lehkonohý výkon z první půle ve druhé již zopakovat nedokázala a navíc darovala domácím dvě šance, které ti stoprocentně využili.

Po dvou nevydařených jarních zápasech, v nichž SFC Opava remizoval s oběma olomouckými zástupci ve druhé lize, trenér Slezanů Karel Jarůšek nijak nezakrýval, že situace v klubu i jeho osobní nejsou růžové.

“Utkání jsme potřebovali vyhrát za každou cenu a jakýmkoliv způsobem i skóre, třeba jen jedna nula. Ani výkon pro mě nebyl rozhodující. Potřebovali jsme body, abychom zlepšili celkovou atmosféru v klubu a psychický stav mužstva," přiznal po zápase.

Jenže při odchodu do kabin po pětačtyřiceti minutách slyšel spolu se svými hráči pískot tribun. Jihlava vedla 1:0 a byla lepším týmem. “Podle všeho jsem o přestávce měl vlítnout do kabiny, řvát a kopat do koše. Ale já jsem byl klidný, věděl jsem, že je třeba se soustředit a dát klukům najevo, že mají moji důvěru a také oni, že potřebují klidné hlavy," popsal Jarůšek dění v šatně Opavy v poločasové přestávce.

Na začátku druhé půle pak silně zariskoval, když poslal na hřiště zároveň dva nové hráče - Rozsypala a Metelku. Tah mu vyšel, i když s notným přispěním nesoustředěné jihlavské obrany, přesněji nedůsledného jihlavského bránění při dlouhých centrech do jejího velkého vápna. “Změna rozestavení nám vyšla, hosté na ni včas nereagovali. Otočili jsme skóre a s postupem času byl terén minutu od minuty horší, bylo těžké něco tvořit a tak jsem věřil, že vítězství udržíme," dodal Jarůšek.

Zatímco opavský kouč mohl do sestavy vrátit některé zraněné hráče, po delší době nastoupili zkušení Kutty a Pospěch, lodivod FC Vysočina Roman Pivarník má marodku stále “slušně” obsazenou. “Máme hodně úzký kádr a několik zraněných hráčů. Měli jsme jen jednoho útočníka, tři hráči nastoupili těsně po zranění. Přesto jsme chtěli uhrát dobrý výsledek a měli jsme na to. Nemrzí mě ani tak první inkasovaný gól, jako ten druhý, který padl po standardce, na kterou jsme se mohli připravit. Škoda, že jsme neudrželi delší dobu stav 1:1. Opava by se potom už těžko dokázala prosadit,” posteskl si Pivarník.

Přitom vinu na obdržených gólem nepřipisuje jednoznačně obráncům. “Hráči měli určeno, koho mají držet a v jakém prostoru. Proto góly nejdou jednoznačně na vrub stoperů,” zdůraznil trenér, jehož prý více trápí problémy v útoku: “Potřebujeme ještě dva kvalitní útočníky. Teď máme jen tři a z toho dva nemohli nastoupit. Pracujeme na určitém herním stylu, který můžeme těžko prosazovat jen s jedním útočníkem. Navíc tomu musíme přizpůsobovat celou sestavu, a to nikdy nikomu neprospívá," konstatoval Pivarník.

 
Zápasy
3.kolo | FC Vysočina - Opava | 4:1
18.kolo | Opava - FC Vysočina | 2:1
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu