FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, neděle 13.4.2003, 16:30
1:0
(0:0)
ProstějovProstějov
 
Branka: 81. Kaplan. Rozhodčí: Kafka. ŽK: Kotrys - Opravil, Janoviak, Jaroslav Kopecký, Svozil.
Diváci: 850
FC Vysočina: Vorel 2 - Kadlec 2, Juračka 2, Kotrys 2 - Baštař 3,5 (61. Bartoš 1,5), Pacholík 2,5, Vladyka 2,5, Večeřa 1,5, Veselý 2 (85. Bratršovský) - Kaplan 1,5, Hošťálek 2,5 (88. Kovář).
Prostějov: Krása - Houšť, Zbožínek, Lukšík, Vaculín - Tichý (81. M. Kopecký), Opravil, J. Kopecký (46. Svozil), Liška - Navrátil (81. Robenek), Janoviak.
 

Komentář

Podobně jako před tím Sparta B a Kunovice, přijel předpolední tým tabulky na Vysočinu s jednoduchou taktikou. Zakopal se před vlastní šestnáctkou a chtěl podnikat rychlé brejky, z nichž by při troše štěstí mohl přijít k bodovému zisku. Jenže domácí kouč Pivarník na štěstí nehraje, ale sází na fotbalovou preciznost. A jihlavská obrana byla perfektní. Hosté tak za celý zápas nebyli schopni vyslat na Vorla jedinou přímou střelu. Prakticky jen jednou jihlavský musel vážněji zasahovat.

Jak jistě fungovala defenzíva, o to horší to bylo vpředu. Stereotypní útočná hra středem obrany Hanáků nemohla mít při jejich robustnosti a říznosti naději na úspěch. Takže ani brankář Krása dlouho předlouho nemusel řešit nic ošemetného.

Výrazná převaha v první půli přinesla Vysočině jen několik náznaků a první přímá střela prostějovskou branku přišla až čtyři minuty po změněn stran po hlavičce Kaplana. V té době ale už domácí nasadili rychlejší kvapík a přidali na důrazu a před prostějovskou brankou to začalo hořet.

Nejvíce v 52. minutě, kdy Kopecký poslal ve vlastní šestnáctce k zemi Veselého, ale sudí Kafka faul neviděl. Pak se do dobrých střeleckých příležitostí dostali Hošťálek, Kaplan, Večeřa, který se v 77. min. své příležitosti polekal, a místo střely volil neúčinnou přihrávku do skrumáže.

Hanáckou tvrz tak musel dobýt bojovný Kaplan po prakticky jediné vydařené křídelní akci zápasu. Obránce Kadlec vysunul kolmo Bartoše, který vystřídal Baštaře a byl hodně vidět. Jeho ideální centr pak Kaplan nekompromisní a stylovou hlavičkou poslal do sítě. Do konce chybělo devět minut a bylo jasné, že Vysočina impotentního soupeře porazí.

 
Zápasy
7.kolo | Prostějov - FC Vysočina | 2:0
22.kolo | FC Vysočina - Prostějov | 1:0
Související
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu