FC VysočinaFC Vysočina
Pohár, úterý 9.10.2001, 16:30
1:2
(0:2)
TepliceTeplice
 
Branky: 84. Večeřa - 19. Rada, 32. Verbíř Žluté karty: Večeřa, Kufa, Šebek Rozhodčí: Handlíř
Diváci: 2960
FC Vysočina: Bartoš (38. Bílek) - Kadlec - Večeřa, Tržil (28. Kaplan) - Sláma, Ryška, Slavík, Kufa, Bratršovský - Šebek (67. Vácha), Hošťálek. Trenér Miloslav Machálek.
Teplice: Havel – Skála - Rada, Rampáček – Voříšek, Harvatovič (67. Frťala), Jirka (74. Kolomazník), Verbíř, Tesařík - Vachoušek, Divecký. Trenér Dušan Uhrin.
 

Komentář

I když fotbalisté FC Vysočina umí vstávat z mrtvých a dokážou otáčet ztracené zápasy, třem tisícovkám diváků to v pohárovém utkání s Teplicemi znovu nepředvedli. Přesto však chybělo málo, aby prvoligové Teplice v Jihlavě promrhaly svůj dvougólový náskok, který nastřádaly v prvním poločase. Kdyby se v závěru zápasu ujala ještě jedna trefa domácího mužstva, pak by o postupujícím do čtvrtého kola poháru ČMFS musely rozhodovat až penalty.

Domácí vstoupili do zápasu svižně: hned ve druhé minutě pálil nad Havlovu bránu Šebek, o chvíli později krásně vyslal Sláma do šance Ryšku, který ale před střelou příliš dlouho váhal. "Stále nás provází tentýž problém. Zase jsme dobře začali, prvních patnáct minut hráli dobře a měli i šance. Ovšem pak dal soupeř po našich hrubých chybách dva góly," posteskl si kouč Vysočiny Miloslav Machálek. Z průvanu, který udělali v domácím vápně Divecký s Verbířem, vytěžily v 17. minutě Teplice pouze střelu do tyče, za moment už ale otevřely skóre. Verbíř kopal roh a po dvou biliárových hlavičkách otevřel skóre Rada. Po půlhodině hry zvyšoval na 2:0 pro hosty Verbíř, když z přímého kopu překvapil gólmana Bartoše. "Takovou střelu bych chytil i já. Bartoš je brankář výborných kvalit, ale v posledních zápasech nás nedrží. Vyvrcholením byl právě ten druhý gól, takže jsme ho byli nuceni vystřídat," zdůvodnil Machálek výměnu jihlavských brankářů. Bartoše nahradil Bílek.

Hned zkraje druhé půle připravil Divecký tutovku Harvatovičovi, ovšem ten se sám dokutálel do sítě, zatímco míč jihlavská obrana stačila uklidit do bezpečí. V dalším průběhu už pak domácí měli víc ze hry, byli aktivnější než soupeř, ale skórovat se jim podařilo až 84. minutě, kdy po Kufově centru ze standardní situace snížil hlavou Večeřa. Závěrečnému zoufalému náporu Vysočiny už Teplice odolaly. Místy i s notnou dávkou štěstí. "Z našeho pohledu byl určitě lepší první poločas, v tom druhém jsme už měli minimum šancí. Soustředili jsme se na udržení výsledku, hráči už se asi šetřili na nedělní ligu. Jihlava se ukázala být kvalitním soupeřem," řekl teplický trenér Dušan Uhrin.

Fotogalerie

     
 
 
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu