FC VysočinaFC Vysočina
Turnaj, sobota 28.6.2014, 18:20, Žirovnice
2:0
(1:0)
MyjavaMyjava
 

Góly: 40. Harba, 63. Šimonek
Rozhodčí: Makovička – Tesař Jaroš
Diváci: 200
FC Vysočina: Vejmola – Sladký, Kryštůfek, Šourek (51. Krejčí), Josl – Teplý, T.Kučera, Osmanović, Fulnek – Šimonek, Harba.
Myjava: Solnička – Janošik, Mudry, Pekar, Černaček, Oršula, Šulek, Ciprys, Marček, Daniel, Sladek.
 

Komentář

Zatímco v úvodním turnajovém duelu proti Ružomberoku fotbalisté FC Vysočina nepodali přesvědčivý výkon, tak proti Myjavě odehráli výrazně lepší utkání. Po zásluze se po něm radovali z vítězství na turnaji. Jejich aktivitu a převahu dokumentovala už první minuta zápasu, kdy Šimonek výborně odcentroval do prostoru penalty, kdy z první střílel Harba – do břevna! O tři minuty později Šimonek napřáhl ke krásné ráně, kterou Solnička skvělým zákrokem vytlačil na roh. Další minuty přinesly vyrovnaný průběh bez větších šancí. Až po půlhodině hry se znovu připomenul Harba, který našlápl k průniku a vystřelil na hranici šestnáctky. Gólman Myjavy jeho pokus lapil. „Domácí“ celek se zaslouženého vedení dočkal těsně před poločasovou přestávkou. Kučera do křídla vysunul Josla, ten se odhodlal k individuálnímu průniku a poté do vápna předložil zpětnou přihrávku Harbovi. Ten se neukvapil, posunul si míč a díky teči obránce prostřelil Solničku – 1:0.

Jihlavský celek byl ve druhém dějství nadále lepším a pohyblivějším celkem a kontroloval hru. Šanci na zvýšení vedení měl v 59. minutě Teplý po vybídnutí Kučery, ovšem pálil nad břevno. Mnohem lépe si o čtyři minuty později vedl Šimonek. Kučera ho našel tísněného stoperem, ovšem Arnold si ho elegantně přehodil, zamířil si to na gólmana a toho poté z první prostřelil – 2:0! V 68. minutě rozvlnil síť i jeden z hráčů Myjavy po standardní situaci, jenže byl mu máván ofsajd. V 71. napřáhl z dvaceti metrů Tomáš Kučera, ale gólman jeho utěšenou ránu dokázal vyrazit a Šimonek poté odražený míč napálil nad břevno. V 75. minutě velmi dobře vystřelil jeden z hostujících útočníků, ovšem velmi dobře chytající Vejmola jeho pokus dokázal vyrazit a následná dorážka letěla vedle tyče. Vysočina tak bez větších potíží dokráčela k vítězství v Perleťovém poháru!

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu