OlomoucOlomouc
14.kolo, neděle 27.11.2005, 17:00
1:2
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 67. M. Hubník - 53. Veselý, 74. Demeter ŽK: Špiláček - Malínek, Vorel. Diváci: 3.557. Rozhodčí: Královec - Filípek, Goňa.
Diváci: 3557
Olomouc: Lovásik – Randa, Hudec, (43. Rojka), R. Hubník, Horáček (58. König) – Vyskočil (78. Glos), Rýdel, Špiláček, Onofrej – M. Hubník, Melinho.
FC Vysočina: Vorel – Demeter, Šourek, Kadlec, Liška – Veselý (76. Bartoš), Vladyka, Zúbek, Lovětínský, Malínek (64. Štohanzl) – Kaplan (89. Vojtíšek).
 

Komentář

Vysočina dosáhla senzačního a nesmírně cenného vítězství na stadiónu favorizovaného třetího celku tabulky! V zasněžené Olomouci se naši hráči konečně po delší době prosadili střelecky a dokonce dokázali díky Michalovi Demeterovi strhnout vítězství opět na svoji stranu poté, co domácí vyrovnali. Svěřenci trenéra Večeři se z vítězství radovali poprvé od 25. září, kdy doma zdolali Slovácko! Jihlavský nováček nepřestal ve sbírání bodů na soupeřových stadionech ani na olomouckém trávníku. Tentokrát to nečekaně odnesla favorizovaná Olomouc. Ze sedmi zápasů venku prohrála Jihlava pouze na Spartě a v Ostravě. Ještě pár hodin před zápasem na hrací ploše ležela několikacentimetrová vrstva sněhu, pracovníkům údržby stadionu se ale podařilo sníh odklidit včas. Domácí měli sice častěji míč na svých kopačkách, ale vůbec se jim nedařila kombinace a do šestnáctky hostů se prakticky nedostali. Tři minuty před přestávkou odkulhal ze hřiště stoper Hudec, kterého střídal Rojka a do obrany se pak přesunul Špiláček. Po změně stran začali domácí aktivněji, osamocenému Michalu Hubníkovi přišel do útoku na pomoc Rojka a domácí se tlačili před branku Jihlavy. Po osmi minutách však přišla sprcha. Do té doby výborně hrající Roman Hubník před vlastní šestnáctkou chyboval v rozehrávce, k míči se dostal hostující Veselý, obešel brankáře Lovásika a střelou do prázdné branky skóroval. Pak unikl po levé straně Onofrej, přihrál před branku Rojkovi, který se však v ideální pozici ukopl. Další šanci na vyrovnání měl Michal Hubník, ale namířil těsně vedle. V 67. minutě konečně domácí vyrovnali, Melinho vyslal kolmici před branku hostů, gólman Vorel míč minul a Michal Hubník poslal míč do opuštěné branky. Stačilo však sedm minut a hosté se dostali znovu do vedení. Po nezdařeném Königově přímém kopu a po sérii nedůsledností domácích se hráčům Jihlavy podařilo přenést míč až před šestnáctku hostí a Demeter poté, co míč odskočil Rýdelovi od nohy, nádhernou křížnou střelou z hranice šestnáctky trefil pravý horní roh domácí branky. Olomouc pak měla několik příležitostí k vyrovnání: Melinho po brejku střílel vedle, pak z hranice šestnáctky vyslal míč do míst, kde stál brankář Vorel. Definitivně rozhodnout pro Vysočinu mohl Štohanzl, ale míč sám před Lovásikem slabě vystřelil pouze do jeho náruče. Pět minut před koncem odkulhal olomoucký Rojka za hrací plochu a domácí si v deseti šanci na vyrovnání nevytvořili. "Hrubkami jsme se připravili sami o body. Byl to ale pro nás nesmírně smolný zápas," tvrdil po zápase olomoucký kouč Petr Uličný. "Lépe jsme se přizpůsobili terénu, který byl strašně zákeřný. Chtělo to hlavně jednoduchost a donutit soupeře k chybám a právě v tom jsme byli lepší," mínil trenér Jihlavy Karel Večeřa.
 
Zápasy
14.kolo | Olomouc - FC Vysočina | 1:2
28.kolo | FC Vysočina - Olomouc | 3:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu