01.04.2017, Miroslav Fuks

Vysočina proti Slovácku potřebné body nevybojovala

Vysočina proti Slovácku potřebné body nevybojovalaDuel dvou regionů, v němž Vysočina nutně potřebovala porazit Slovácko, aby oživila své záchranářské naděje, žádný gól nepřinesl. Jihlavskému týmu nebylo možné upřít snahu a bojovnost, ovšem slovácká defenzíva neměla velkou práci ofenzivním snahám domácích odolat. Na konto FC Vysočina tak v důležitém utkání přibyl pouze bod.

 
FC VysočinaFC Vysočina
22.kolo, sobota 1.4.2017, 17:00
0:0
(0:0)
SlováckoSlovácko
 

ŽK: 12. Urdinov – 24. Reinberk, 73. Daníček
Rozhodčí: Proske – Pochylý, Kubec
Diváci: 2235
FC Vysočina: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Fulnek (81. Záviška), Vaculík, Štěpánek (57. Zoubele), Batioja (63. Ikaunieks) – Rabušic, Dvořák. Náhradníci: Rakovan – Popović, Novotný, KOlčava.
Slovácko: Daněk – Reinberk, Břečka, S. Hofmann, Šimko – Machalík (68. Tetteh), Daníček, Navrátil, Šumulikoski, Havlík (72. Ťok) – Zajíc (84. Koné).
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti utkání v Jablonci učinil tři změny. Místo Ikauniekse, Zoubeleho a zraněného Mišůna v základní sestavě nastoupili Rabušic, Fulnek a Rosa. S ohledem na četné defenzivní absence na lavičce figuroval dvacetiletý defenzivní hráč juniorky Ladislav Kolčava.

Vysočina se od úvodních minut nutila do aktivity, ovšem do koncovky se prakticky po celé utkání nedostávala. Ofenzivní snaha domácího celku narážela na koncentrovanou defenzívu hostí, srážely ji nepřesnosti, nervozita, neschopnost přejít přes protihráče, chyběl moment překvapení a svoji roli sehrál i zrádný terén a vítr. Velké nebezpečí pro branku týmu z Uherského Hradiště neznamenaly ani standardní situace. K první střele se dostali v 7. minutě hosté, když Zajíc prostrčil míč na vápno Daníčkovi, jehož střelu sevřel Hanuš pevně ve svých rukavicích. Hosté lépe kombinovali a několikrát se dokázali prosadit v křídelních prostorech, ale ani oni se k výraznému brankovému ohrožení nedostávali, protože jihlavská obrana byla výrazně pozornější a preciznější, než v předchozích duelech. Možná největší šance hráčů v modrém v celém utkání přišla v 35. minutě. Vysočině vyšel presink, po němž Vaculík poslal nadýchaný centr na hlavu Dvořáka, který však kulatý nesmysl netrefil ideálně. Jeho oblouček gólman Daněk dokázal vytěsnit na břevno. Závěr prvního dějství nabídl územní tlak Jihlavy, ale přímé ohrožení Daňkovy branky neznamenalo.

Zlepšení obrazu hry či jihlavského výkonu nenastalo ani ve druhém dějství. V 50. minutě z úhlu zahrozil Rabušic po centru Tlustého. Branku však netrefil a v nebezpečném prostoru se nepohyboval žádný z jeho spoluhráčů. Skóre nervózního a taktikou svázaného duelu mohl v 53. minutě otevřít Navrátil, který zakončoval svoji akci po dobrém pasu Havlíka. Ve velké příležitosti však přestřelil. Po hodině hry ke střele natáhl Daníček, ale jeho pokus letěl nad. Jihlavská hra ožila po nástupu Zoubeleho a Ikauniekse. Právě první jmenovaný se v 77. minutě dostal na hranici vápna k odraženému míči, pohotově vystřelil, ovšem jeho rána se mezi tři tyče nevešla. O dvě minuty později byl osmnáct metrů před brankou Slovácka faulován Fulnek. K přímému kopu z nadějné pozice se postavil Urdinov, ale trefil jen zeď fotbalistů v bílém. Vysočina v závěru přidala na útočné aktivitě, což dokumentovala například střela Rabušice z 80. minuty, která mu však ideálně nesedla a Daněk ji na zemi bez potíží lapil. Na druhé straně v 86. minutě zkoušel ze střední vzdálenosti štěstí Tetteh, ale branku minul. Závěrečná křečovitá snaha Jihlavy žádnou gólovou naději nepřinesla, navíc se neujal žádný ze slováckých pokusů o brejk, tudíž se oba celky rozešly bez branek. Slovácko neprohrálo ani v šestém jarním utkání.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
8.kolo | Slovácko - FC Vysočina | 1:1
22.kolo | FC Vysočina - Slovácko | 0:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu