08.04.2017, Miroslav Fuks

Záchranářská bitva v Ďolíčku dopadla lépe pro domácí

Záchranářská bitva v Ďolíčku dopadla lépe pro domácíDůležitá záchranářská bitva v Ďolíčku skončila nejtěsnějším vítězným Bohemians 1:0 (1:0). Domácí tak ukončili deset zápasů trvající čekání na vítězství a osladili premiéru kouče Martina Haška na lavičce Klokanů. Naopak Vysočina prohloubila sestupové starosti a potvrdila, že se jí proti zelenobílým nedaří, vždyť jihlavské čekání na tříbodový zisk trvá už jedenáctým rokem.

 
Bohemians 1905Bohemians 1905
23.kolo, sobota 8.4.2017, 17:00
1:0
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Gól: 27. Kabajev
ŽK: 23. Hašek - 21. Krejčí, 35. Vaculík, 65. Rosa
Rozhodčí: Julinek – Paták, Kotalík
Diváci: 4672
Bohemians 1905: Berkovec - Dostál, Krch, Šmíd, Havel – Jindřišek - Bartek (72. Hubínek), Hašek, Mašek, Luts (80. Buchta) - Kabajev (63. Kuchta). Náhradníci: Fryšták – Jirásek, Marković, Nitrianský.
FC Vysočina: Hanuš – Fulnek, Krejčí, Rosa, Urdinov – Zoubele (76. Dvořák), Vaculík – Batioja (68. Ikaunieks), Hronek, Novotný (32. Popović) - Rabušic. Náhradníci: Rakovan – Záviška, Štěpánek, Kolčava.
Stanice TV prenosu: sestřih
 

Komentář

Kouč Michal Bílek oproti utkání se Slováckem učinil tři změny. Místo Tlustého, Štěpánka a Dvořáka nastoupili Hronek, Novotný a Zoubele.

Domácí tým nového kouče Martina Haška do utkání nastoupil aktivně a už ve 2. minutě ke střele ze střední vzdálenosti natáhl Jindřišek. Branku však o dva metry minul. O chvíli později zleva odcentroval Kabajev, našel volného Haška, jenž ve velmi dobré pozici balón trefil velmi špatně. Na druhé st raně se v 5. minutě dostal k průniku a střílenému centru Novotný, ovšem před nabíhajícím Hronkem na malém vápně míč odehrál domácí bek. Ve 14. minutě se po rohovém kopu k hlavičce vyšrouboval Krch, ale pod tlakem zakončoval nad břevno. V 18. minutě vysočině vyšel rychlý kontr, který táhl Rabušic. Do vápna dokázal prostrčit míč na Novotného, jenž z otočky vyslal přízemní střelu, kterou Berkovec dokázal nohou vyrazit. Vyrovnaný průběh zápasu změnila 27. minuta, kdy Dostálův centr Kabajev zpracoval pro Haška, jehož ránu z prostoru za vápnem brankář Hanuš vyrazil, ovšem pouze k Lutsovi, jenž hlavičku prodloužil směrem k brance a Kabajev před brankou uplatnil svůj důraz – 1:0. Po půlhodině hry se hry zajímavém kontru do otevřené obrany zranil Novotný, kterého nahradil Popović. V 33. minutě Mašek nebezpečně pálil z velké dálky, jeho rána ale mířila zhruba o půl metru nad vzdálenější horní roh jihlavské branky. Tentýž hráč se dostal k zakončení i v 36. minutě, ale jeho pohotový oblouček skončil na horní síti branky. Ve 43. minutě Vaculík uvolnil do vápna Batioju, jenž hledal své spoluhráče před brankou, ale zelenobílým se míč podařilo odvrátit. Podobně chvíli poté dopadl zajímavý centr Hronka. Úvodní dějství tak skončilo nejtěsnějším vedením domácího celku.

Do druhé půle oba celky nastoupili s ofenzivní snahou, ovšem dlouho zůstalo jen u náznaků šancí, nevyužitých standardních situací a nedotažených akcí. Na hřišti se odehrával spíše boj o každý metr vršovického trávníku. Vysočina se dostávala k častějšímu držení míče, ale klíč k ohrožení defenzívy Klokanů nenacházela. Šanci měl v 67. minutě Kuchta, jenž se ze strany dostal do vápna a vypálil přesně na boxující rukavice Hanuše. Dostal se i k odraženému balónu, ale znovu ztroskotal na strážci jihlavské branky. V 70. minutě míč po rohovém kopu nebezpečně prodlužoval míč Krch. Balón však proskákal vedle zadní tyče. V 77. minutě Vaculík chyboval rozehrávce, což vytvořilo prostor v únik tří hráčů Bohemians proti stoperovi Rosovi, který však proti střílejícímu Kuchtovi vytáhl precizní skluz. Tentýž útočník pálil o chvilku později – nad břevno. Hostující kouč Bílek do druhé půle postupně nasadil tři útočníky, ovšem jihlavská snaha ztroskotávala na koncentrované obraně Klokanů. Ti navíc podnikali velmi nepříjemné rychlé protiútoky. V 85. minutě mohl rozhodnout znovu Kuchta. Hubínek mu posunul míč do běhu za záda obránců a Kuchta dokázal míč jemně ťuknout kolem brankáře Hanuše, ovšem balón doskákal jen do tyče. Hosté se v závěru dostali jen k nákopům a k několika centrům ze strany. Branku Berkovce prakticky neohrozili. Tři body tak zůstaly v Ďolíčku.

Fotogalerie

               
 
 
Zápasy
9.kolo | FC Vysočina - Bohemians 1905 | 0:2
23.kolo | Bohemians 1905 - FC Vysočina | 1:0
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu