FC VysočinaFC Vysočina
10.kolo, neděle 30.9.2001, 16:30
4:4
(0:1)
Č. BudějoviceČ. Budějovice
 
Branky: 55. Kufa z pen., 62. Sláma, 64. Ryška, 90. Bratršovský – 34. a 54. z pen. Vácha, 50. Palát, 66. Pecka., Rozhodčí: Šedivý, ŽK: Kadlec, Šebek – Palát, Horejš, Wozniak
Diváci: 2550
FC Vysočina: Bartoš – Kadlec – Tržil (38. Bratršovský), Večeřa – Sláma, Kufa (76. Koníř), Slavík, Ryška, Vaculík - Šebek, Hošťálek (56.Kaplan).
Č. Budějovice: Seman – Palát, Horejš, Wozniak, Penner – Plocek, Pospíšil, Povišer, Pecka (90. Opravil) – Vácha (81. Klinka), Janda.
 

Komentář

“Takto dramatický a atraktivní fotbal se na Vysočině ještě nikdy nehrál,” neslo se unisono nabitým stadiónem po skončení utkání s Českými Budějovicemi. Byla to pravda, protože z utkání o druhou příčku druholigové tabulky se stala fantastická oslava kvalitního fotbalu, která v našem kraji nemá ani z pohledu historie obdoby.

Když dal šest minut po přestávce Marián Palát druhý gól Českých Budějovic a o chvíli později Karel Vácha proměnil pokutový kop, kterým zvyšoval už na 3:0 pro Jihočechy, nebylo včera na jihlavském stadionu asi člověka, který by v tu chvíli neměl jasno o tom, komu připadnou tři druholigové body. Jenže fotbalisté domácí Vysočiny neklesli do kolen a proti jednomu z favoritů soutěže vybojovali sladký bod. "Bylo to strhující utkání, které se určitě muselo divákům líbit. Je třeba ocenit, že ten zápas měl i svou kvalitu, padlo navíc hodně branek," řekl hostující kouč Milan Bokša. "Na druhou stranu nemůžu být spokojen s výsledkem, když jsme vedli už tříbrankovým rozdílem," dodal českobudějovický lodivod. V prvním poločase měli domácí více ze hry, několikrát nebezpečně zahrozili centry zejména z pravé strany, ale velké příležitosti Šebka i Ryšky zůstaly nevyužity. Z jediné větší šance tak uhodilo na druhé straně, kdy Bartoš sice ještě vyrazil Pennerovu ránu z šestnáctky, ale na hlavičku Váchy už neměl - 0:1. "Proti takovému soupeři, jako jsou České Budějovice musíme dát první branku my. To se nám ovšem nepodařilo, i když šancí jsme měli v první půli dost," prohlásil jihlavský trenér Miloslav Machálek. Po přestávce se ale děly divy. Během necelé čtvrthodinky padlo šest branek. Hosté vedli v 54. minutě už 3:0, hned nato však snížil z penalty Miloslav Kufa a za moment krásnou střelou přidal druhý jihlavský gól Radek Sláma. Ten také připravil vyrovnávající branku: utekl po levém křídle, nacentroval do vápna a Ryška rozjásal více než dvě a půl tisícovky diváků. Stačila však chvilka nepozornosti a České Budějovice opět vedly: míč se dostal k Peckovi a bylo to 3:4. Když byl čtvrthodiny před koncem vyloučen domácí Kadlec, zdálo se, že hosté už výhru udrží. "Mohli jsme přidat pátou branku a pak už by domácí sotva vyrovnali. Jenže jsme výsledek nepojistili," posteskl si Bokša. Běžela už poslední minuta normální hrací doby, Ladislav Šebek kopal z úhlu nepřímý kop a krásně posadil míč na hlavu Bratršovskému, který v hodině dvanácté "angličanem" srovnal. "Byl to opravdu infarktový zápas s velice kvalitním soupeřem, který dokázal vytěžit z minima maximum. Svým hráčům ale musím poděkovat, zvláště za tu čtvrthodinku, kdy se zvedli nahoru z hrozivého stavu 0:3," pravil Machálek. "Nelíbilo se mi ale, že když jsme dostali soupeře třetí brankou do kolen a vyrovnali, necháme si potom dát opět čtvrtý gól - to byla z naší strany hrubá chyba," pověděl kouč Vysočiny. Zaslouženého vyrovnání se ale nakonec Jihlava přece jen dočkala. "My nemáme žádnou přehnanou ctižádost, nemyslíme na boj o první ligu tak jako soupeř. Předvedli jsme ale divákům výborný výkon a hráli i atraktivní fotbal," řekl Machálek.

 
Zápasy
10.kolo | FC Vysočina - Č. Budějovice | 4:4
25.kolo | Č. Budějovice - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu