22.07.2017, Miroslav Fuks

FC Vysočina v generálce přehrál reprezentaci Bahrajnu

FC Vysočina v generálce přehrál reprezentaci BahrajnuŠest stovek diváků bylo na jihlavském stadiónu svědkem zajímavé a vydařené generálky. FC Vysočina poprvé v dějinách fotbalu v Kraji Vysočina změřil síly s některým z reprezentačních týmů. Národní výběr Bahrajnu, který vede český kouč Miroslav Soukup, porazil zaslouženě 3:0 (1:0), když skóre duelu otevřel Antonín Rosa a ve druhé půli se dvakrát trefil Davis Ikaunieks.

 
FC VysočinaFC Vysočina
přát., sobota 22.7.2017, 18:00, Jiráskova
3:0
(1:0)
BahrajnBahrajn
 

Góly: 15. Rosa, 54. a 81. Ikaunieks
ŽK: 53. Kryštůfek – 53. Alromaihi
Diváci: 600
FC Vysočina: Rakovan – Tlustý (46. Nový), Kryštůfek, Krejčí, Rosa (77. Mišůn) – Štěpánek (58. Daníček) – Fulnek (67. Záviška), Zoubele (84. Fulnek), Hronek (46. Popović), Ikaunieks – Dvořák (46. Klíma). Náhradníci: Soukup.
Bahrajn: Jaffar – Redha, Waleed, Jumaah, Ahmeda Abdulla – Komail, Dhia – Abbas, Abdo, Hesham – Sami Huseini.
 

Komentář

První šanci měl v 6. minutě po pěkné kombinaci Hronek. Uvnitř šestnáctky volil technickou střelu, která však přes klubko dobíhajících hráčů cestu do sítě nenalezla. Ještě v téže minutě mohl po centru Fulneka skórovat Dvořák, ale těsně minul. Ve 13. minutě centroval opět Fulnek, ovšem Ikaunieks svoji hlavičku mezi tři tyče nestlačil. Ve 14. minutě se tentýž útočník odhodlal ke střele z dvaceti metrů, ale gólman jeho přízemní pokus vytěsnil na roh. A z něj už zasloužený gól padl, když se hlavou krásně trefil Rosa 1:0. Ve 28. minutě se hosté dvakrát dostali do zajímavých možností, které však vždy dokázal uhasit stoper Kryštůfek. Ve 29. minutě se Rakovan musel vytasit s parádním zákrokem, když vyrazil střelu Hasana z bezprostřední blízkosti. v 32. minutě se po dlouhém autovém vhazování v podání Hronka dostal k zakončení Dvořák, ovšem z velkého úhlu blokujícího stopera neprostřelil. Z následného rohu Krejčí hlavičkoval vedle.

Fotbalisté do druhého dějství vstoupili za příjemného letního deště a s řadou změn v sestavě. V té jihlavské došlo ke třem. Do první šance se ve 49. minutě dostal Mansour, ale na Rakovana si nepřišel. Jeho pokus vyrazil na roh. Hned první příležitost Vysočiny ve druhém poločase přinesla zvýšení skóre. Zoubele ve vápně našel Ikauniekse, jenž si balón dobře zpracoval a pohotově pod břevno skóroval – 2:0. Tentýž hráč to v 59. minutě znovu zkoušel po zemi a z větší vzdálenosti, ovšem těsně minul. V 65. minutě byl dva metry za vápnem faulován Klíma a lotyšský reprezentační útočník se se postavil k zahrávání přímého kopu. Bohužel trefil jen hlavy hráčů ve zdi. V 67. minutě jej k zakončení vybídl zleva Popović, ale i tento jeho pokus byl zablokován do bezpečí. Davis byl při chuti, tudíž nepřekvapilo, že o minutu později po uvolnění od Nového znovu pálil na gólmana Nasera. Ten však jeho dobře mířenou střelou dokázal chytit. A poradil si i o minutu později, když vytěsnil na roh technickou ránu Klímy po nahrávce Popoviće. V 77. minutě si pod tlakem Závišky málem vstřelil vlastní gól Alhaym. Jeho „pokus“ letěl těsně vedle pravé tyče. Vysočina se zaslouženého třetího úspěchu dočkala v 81. minutě. V 88. minutě se o další technickou střelu se pokusil Ikaunieks a jen o kousek minul bránu. Radost z branky nebyla přána ani Klímovi, který svoji hlavičko po centru Mišůna z levé strany neusměrnil mezi tři tyče. 

Fotogalerie

               
 
 
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu