ChomutovChomutov
1.kolo, neděle 30.7.2000, 10:15
4:1
(1:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 55. a 77. Časko, 12. Voříšek, 89. Holomek – 79. Ryška, Žluté karty: Habanec, Altman – Šebek, Červená karta: 90. Šebek, Rozhodčí: Kafka (zn. 8)
Diváci: 1056
Chomutov: Luger – Habanec – Pfeifer, Smola – Časko – Strouhal, Voříšek, Altman (70. Kareš), Sláma – Holomek (90. Kotalík), Maděra (80. Doksanský).
FC Vysočina: Bílek – Nečas – Macík, Slavík (77. Prchlý) – Sláma, Ryška, Večeřa, Šebek, Hekerle – Kaplan (68. Zimčík), Hošťálek (65. Vaculík).
 

Komentář

Hned devět fotbalistů v jihlavském dresu zažilo v Chomutově osobní druholigovou premiéru. Bohužel, byly to právě zkušenosti, které nejvíce rozhodly o konečném výsledku utkání. Hosté zaplatili nováčkovskou daň a Chomutov si po osmi letech vychutnal druholigové vítězství.

Jihlavské naděje na solidní výsledek ukončil už ve 12. minutě záložník Voříšek, který střelou levou nohou z pětadvaceti metrů zaskočil brankáře Bílka. Stejný hráč připravil i druhý gól pro Časka a asistoval u čtvrtého, který zařídil Patrik Holomek. Na úvodní Voříškův gól mohli hosté záhy odpovědět. Nečas zahrával trestný kop, z dvaceti metrů však mířil vedle. Ještě v úvodu druhého poločasu zahrozil Šebek, ovšem mířil vedle levé tyče. Největší šanci si vytvořil střídající Vaculík, ale jeho střelu v 68. minutě vytáhl gólman Luger na roh. Hosté si Ryškou připsali jen čestný úspěch v 79. minutě. Prchlý centroval a Ryška z deseti metrů snížil na 1:3. Na víc Jihlavané neměli. Chomutov pečetil vítězství Holomkem, který dvě minuty před koncem zužitkoval Voříškův rohový kop. Trenér Jihlavy Machálek po zápase neskrýval zklamání. "Chomutov uspěl zaslouženě," sportovně uznal jihlavský trenér i přes obrovské zklamání z výsledku. "Začali jsme dobře, ale gól po deseti minutách nám sebral vítr z plachet. Inkasovali jsme i na začátku druhého dějství a to rozhodlo. Nastřelili jsme dvě tyče, nepřálo nám štěstí. Domácí byli agresivnější a to je předpoklad k úspěchu. Naším tajným přáním bylo získat v Chomutově bod, ale nepovedlo se," dodal Machálek.

 
Zápasy
1.kolo | Chomutov - FC Vysočina | 4:1
16.kolo | FC Vysočina - Chomutov | 4:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu