FC VysočinaFC Vysočina
5.kolo, neděle 27.8.2000, 16:30
5:1
(3:1)
XaverovXaverov
 
Branky: 14. a 86. Hošťálek, 22. Kadlec, 39. Večeřa, 90. Šebek – 25. Jirka, Žluté karty: Prchlý, Slavík – Grznár, Kolín, Fülöp, Švestka, Rozhodčí: Hábl (zn. 8) – Kruliš, Novák
Diváci: 2200
FC Vysočina: Bartoš – Nečas – Kadlec, Prchlý – Sláma, Slavík, Večeřa, Koníř (59. Šebek), Hekerle (86. Bratršovský) – Kaplan (71. Vaculík), Hošťálek.
Xaverov: Karel – Fülöp, Švestka, Mašek, Kolín – Marek (56. Douděra), Jirka, Houštecký (47. Putík), Grznár (81. Ringel) – Vachoušek, Průcha.
 

Komentář

Fotbal na Vysočině dosáhl historicky prvního druholigového vítězství. Vytoužené tři body byly navíc okořeněny exhibičním výkonem, pěti krásnými brankami v síti soupeře a závěrečnými bouřlivými ovacemi diváků. Výhra 5:1 katapultovala tým FC Vysočina na 8. příčku tabulky a otočila skóre mužstva do kladné podoby. V příštím kole jihlavské mužstvo odjíždí na horkou půdu do exligové Opavy.

Před utkáním měl trenér Machálek velké starosti se sestavou. Chyběli za červené karty potrestaní Macík a Ryška, navíc klíčoví hráči Bartoš, Nečas, Hekerle či Slavík celý týden laborovali se zraněními a jejich zařazení do sestavy bylo nejisté. Nakonec všichni “marodi” nastoupili a dlužno dodat, že se na nich tréninkový výpadek příliš neprojevil.

Již ve 14. minutě Slavík vybojoval ztracený míč, přihrál Večeřovi, ten odcentroval a po chybě obrany rozvlnit xaverovskou síť svým prvním gólem v jihlavském dresu Hošťálek. O deset minut později rozehrávali Jihlavané přímý kop na hranici šestnáctky, Nečas dobře odcentroval a Kadlec již neměl problémy dopravit hlavou podruhé balon za soupeřova záda. "Dařily se nám standardní situace, z nichž jsme těžili gólové šance," byl spokojen lodivod Machálek. Stav 2:0 však na světelné tabuli nevydržel dlouho, o minutu později se totiž pěknou střelou z pětadvaceti metrů trefil hostující Jirka. Na jeho střelu jinak vynikající Bartoš nezareagoval. Za dalších pět minut mohlo být vyrovnáno, když z dálky Bartoše prověřil Marek. Gólman však střelu do šibenice konečky prstů vytáhl. "Co by se dělo, kdyby to dal? Já na žádné kdyby nehraji," čertil se po zápase kouč hostů Juraj Šimurka. Od té chvíle hru naprosto jednoznačně ovládli domácí. Do přestávky přidal po pěkné akci Slámy gól Večeřa.

Ve druhé polovině se čekal tlak hostí, ten však nepřišel a místo toho se rodily další šance Jihlavy, které se podařilo zúročit v závěru utkání. V 86. minutě publikum nadchla rychlá akce tažená Slámou, který rozehrál do pravého křídla Vaculíkovi, ten z první předložil přes celé vápno míč Hošťálkovi, jenž opět z první do protipohybu gólmana nezaváhal. Na “bůra” dovršil po centru agilního Slámy ze skrumáže Šebek.

"Chtěl bych poděkovat jihlavskému publiku, které nás dobře motivovalo," uvedl Machálek. "Konečně nám to tam také začalo padat. Především Aleš Hošťálek si to už zasloužil, věděli jsme že to jednou přijde," chválil výkon domácích fotbalistů kouč Machálek. To jeho protějšek neměl příliš důvodů k úsměvu. "Hráči po minulém vysokém vítězství 4:0 doma proti Ratíškovicím létali v oblacích, a teď zpět spadli tvrdě dolů. Určitě z toho vyvodím důsledky," dával najevo nespokojenost Šimurka. Jaké to budou zatím nechtěl prozradit. "Nejprve si o tom promluvím s hráči, poté budu teprve mluvit s tiskem, budou jistě změny v sestavě."

 
Zápasy
5.kolo | FC Vysočina - Xaverov | 5:1
20.kolo | Xaverov - FC Vysočina | 0:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu