Hradec KrálovéHradec Králové
8.kolo, neděle 17.9.2000, 16:30
2:0
(2:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Ž.K: Slavík, Hošťálek, Rozhodčí: Krula
Diváci: 2542
Hradec Králové: Svoboda ­ Lesák, Juračka, Chaloupka, Kalousek ­ Piták (57. Kubeš), Černý (85. Skácel), Zemánek, Dvořák ­ Barbarič (74. Bouška), Šmíd.
FC Vysočina: Bartoš ­ Nečas – Kaplan (77. Macík), Kadlec ­ Hekerle (66. Zimčík), Ryška, Večeřa, Slavík, Šebek (61. Vaculík) ­ Hošťálek, Sláma.
 

Komentář

Jihlava do exligového Hradce Králové odjela s vědomím, že může pouze získat a překvapit. Domácí favorit se však nenechal zaskočit a připsal si další tři body.

O výsledku utkání rozhodla už úvodní pětačtyřicetiminutovka, v níž se domácí favorit trefil dvakrát do černého. V 19. minutě po rohovém kopu otevřel skóre hlavou Chaloupka a osm minut před přestávkou přidal druhou branku Hradce z trestného kopu Dvořák. Jihlava si jedinou velkou šanci vytvořila za stavu 1:0, kdy obrovskou šanci zahodil Šebek a odmítl tak zdramatizování duelu.

Po nabytí uklidňujícího náskoku v první půli se domácí fotbalisté spokojili s jistou výhrou a většina jejich útočných akcí už velké nebezpečí pro jihlavského gólmana Bartoše neznamenala. “Je však třeba vidět, že náš tým v soutěži poprvé neinkasovali a na rozdíl od předchozích domácích zápasů jsme se už ve druhé půli nemuseli obávat o výhru. Získané body i fakt, že jsme stále v čele tabulky mě samozřejmě těší," prohlásil po utkání trenér Hradce Petr Uličný.

Na volání po výraznějších výhrách i atraktivnější hře domácí trenér odpovídá: “Druholigová soutěž je jako běh na dlouhé trati. Také v něm je třeba být vytrvalý a mít trpělivost. Nehráli jsme ještě podle vlastních představ, ale je třeba uznat, že proti nám se chce každý fotbalově vytáhnout a většina hráčů soupeře zpravidla předvádí své maximum."

Jeho jihlavský protějšek Miloslav Machálek byl stručný. “Rozhodly standardní situace. Zklamali mě naši zkušení. Například Hekerle umí více, než předvedl. Škoda jen, že jsme nedali kontaktní gól.”

 
Zápasy
8.kolo | Hradec Králové - FC Vysočina | 2:0
23.kolo | FC Vysočina - Hradec Králové | 1:1
Související
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu