KarvináKarviná
14.kolo, neděle 29.10.2000, 14:30
1:2
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Branky: 57. Klimek – 64. Hošťálek, 75. Drulák, Ž.K.: Klimek, Bielan, Jurčík, Fluxa, Kozák, Holý – Nečas, Večeřa, Č.K.: 26. Krabec – 66. Sláma, Rozhodčí: Holub
Diváci: 1250
Karviná: Krabec – Bielan – Jurčík, Klimek (78. Špička) – Malíř, Maniatis, Fluxa, Korytář, Holý – Socha (26. Miklas), Kozák (83. Volný).
FC Vysočina: Bartoš ­ Kadlec – Hekerle, Kaplan (58. Veselý) - Sláma Ryška, Večeřa, Nečas, Malínek (41. Zimčík) ­ Hošťálek, Drulák (90. Prchlý).
 

Komentář

Netradiční sestavu musel před důležitým utkáním v Karviné složit trenér Machálek. Z obvyklého kádru totiž pro čtyři žluté karty vypadl Slavík, navíc onemocněl Macík a zcela fit nebyl ani Prchlý, což mělo za následek zcela nové složení obrany se stopery Hekerlem a Kaplanem a liberem Kadlecem. V základu dostal na levém okraji zálohy překvapivě příležitost dorostenec Malínek. Výraznou část utkání odehráli též mladíci Zimčík a Veselý.

Domácí fotbalisté do utkání nastoupili s cílem odpoutat se ode dna druholigové tabulky. To jim ale zaručovalo pouze vítězství nebo remíza. Velkou motivaci měli i Jihlavští, kteří se mohli případnou výhrou dostat na své letošní tabulkové maximum – na 8. místo.

Plány Karviné výrazně zkomplikovala již 26. minuta však byl po Bielanově chybě vyloučen karvinský brankář Krabec, kterému nepřesný rozhodčí Holub ukázal červenou kartu za hraní rukou mimo pokutové území. Jelikož jihlavský E. Nečas v první půli jen orazítkoval břevno, skončilo úvodní dějství bezbrankovou remízou.

Že se zázraky ve fotbale dějí, dokázali Karvinští s deseti hráči v 57. minutě. Maniatis zahrál z pravé strany roh, míč se ve skrumáži před jihlavským brankářem Bartošem dostal ke Klimkovi a Karviná vedla 1:0. Radost z vedení domácím ale vydržela pouhých sedm minut. Nečas uvolnil na pravé straně Hošťálka a bylo vyrovnáno. Snahu FC Vysočina strhnout vítězství na svoji stranu však o dvě minuty později narušilo vyloučení hostujícího Slámy. Síly v poli srovnaly. Útočná aktivita hostí přesto nadále pokračovala a vyústila do 75. minuty, kdy po rychlém protiútoku a finální přihrávce Emila Nečase skóroval Drulák a rozhodl tak o vítězi utkání. Drulákův druhý gól ve dvou po sobě jdoucích utkáních tak znamenal zisk šesti nesmírně důležitých bodů pro hráče FC Vysočina.

 
Zápasy
14.kolo | Karviná - FC Vysočina | 1:2
29.kolo | FC Vysočina - Karviná | 3:0
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu