08.05.2017, Miroslav Fuks

Mladá Boleslav se v Jihlavě přiblížila juniorskému titulu

Mladá Boleslav se v Jihlavě přiblížila juniorskému tituluJuniorský tým FC Vysočina proti Mladé Boleslavi podal velmi dobrý výkon, ovšem stejně jako včera "áčko", pohořeli na proměňování šancí. Hosté tak v Jihlavě zvítězili 1:2 a učinili výrazný krok k zisku mistrovského titulu. Za Vysočinu v 86. minutě korigoval Jan Záviška.

 
FC VysočinaFC Vysočina
27.kolo, pondělí 8.5.2017, 13:00, Jiráskova
1:2
(0:1)
Ml. BoleslavMl. Boleslav
 

Góly: 86. Záviška – 33. a 54. Vodháněl,
ŽK: 90. Košek (BOL)
Rozhodčí: Vojáček – Gloser, Bernatík
Diváci: 60
FC Vysočina: Kolář – Kryštůfek, Pedro, Beseda, Hron (81. Vašíček) – Batioja (59. Včelka), Vitásek, Šerý, Sargsyan (64. Pěnkava) - Záviška, T.Duba (78. Fiala). Náhradníci: P.Duba – Svatík, Kafoněk.
Ml. Boleslav: Zeman – Kühnel, Košek, Bojda (K), Dohnalík, Albina, Vodháněl, Kořínek, Zabilanský, Kopa, Malpon. Náhradníci: Král, Novotný, Malý, Fingerhut, Novák, Roudnický.
 

Komentář

Utkání mohlo hostující Mladou Boleslav výrazně přiblížit k zisku mistrovského titulu. Diváci se první šance dočkali po čtvrthodině hry. Domácí záložník Batioja si z pravé strany navedl míč z pravé strany, ale jeho technický pokus zastavila vzdálenější tyč. Další možnost domácích barev měl Záviška, který velmi nebezpečně odcentroval do vápna, ale míč nejprve nikdo netečoval, ovšem vzápětí přišla střela za hranice šestnáctky, kterou Zeman s velkými obtížemi dokázal vyrazit. Třetí šanci Jihlavy vznikla po dalším centru Závišky, který Batioju sice nezasáhl, ale vzápětí se Zeman v brance Boleslavi musel znovu ohánět, střelu k tyči však vyrazil. Po půlhodině hry se do šance dostal sám Záviška, který se po centru skvěle otočil s míčem kolem obránce, ovšem zblízka napálil trestuhodně jen hostujícího brankáře. Domácí mohli pykat za své chyby a neproměněné šance, protože Boleslav otevřela skóre ze své první šance. Středočeši měli k dispozici po faulu Kryštůfka penaltu, k níž se postavil Vodháněl a prudkou ranou do pravého dolního rohu se nemýlil - 0:1.

Druhý poločas, do nějž hosté vstupovali s nejtěsnějším náskokem, začal právě jejich šancí, ovšem brejk čtyři na dva v druhou brankou nepřetavili. Po více než hodině hry už to ale zvládli. K přímému kopu z hranice vápna se postavil Vodháněl a parádní ranou přes zeď k tyči zaznamenal svůj druhý zásah v zápase - 0:2. Jihlava se stále tlačila dopředu a nakonec se čtyři minuty před koncem dočkala snížení. Záviška se po mnoha šancích v zápase konečně dočkal, když zůstal sám na malém vápně hostujícího celku, rychle si zpracoval přihrávku z levé strany a z otočky poslal míč do sítě - 1:2. Další šanci ani změnu skóre však utkání nepřineslo a Mladá Boleslav je tak s devítibodovým náskokem tři kola před koncem blízko titulu.

Fotogalerie

               
 

Ohlasy trenérů

„Náš herní výkon dnes rozhodně nebyl špatný. Bohužel, do výsledku jsme jej nepromítli. Za předvedenou hru a bojovnost však hráči zaslouží pochvalu. Mrzí mne, že jsme nedokázali proměnit některou z velkých šancí, které jsme si vypracovali v první půli. Naopak jsme lacino inkasovali úvodní branku ze zbytečné penalty a ve druhé půli duel rozhodla přesná trefa z přímého kopu. V posledních kolech se nám v koncovce vůbec nedaří, tudíž bodově vycházíme naprázdno. Naopak vždy uděláme nějaké chyby v defenzívě,“ řekl k utkání trenér Pavel Procházka.
 
Zápasy
13.kolo | FC Vysočina - Ml. Boleslav | 2:1
27.kolo | Ml. Boleslav - FC Vysočina | 3:1
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu