04.02.2017, Miroslav Fuks

Vysočina v Nymburku podlehla Varnsdorfu

Vysočina v Nymburku podlehla VarnsdorfuFotbalisté FC Vysočina v Nymburce sehráli další duel, který zapadl do výsledkově nepříliš vydařené zimní přípravy. Na velmi tvrdé umělé trávě podlehli druholigovému Varnsdorfu 2:1 (2:1), když jedinou jihlavskou branku zaznamenal Michael Rabušic.

 
VarnsdorfVarnsdorf
přát., sobota 4.2.2017, 11:00, Nymburk
2:1
(2:1)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 20. Fotr, 37. Durděvić – 36. Rabušic
Diváci: 50
Varnsdorf: Samuel - Zieris, Beránek, Kozma, Bláha, Fotr, Durděvić, Daníček, Zbrožek, Cennerazzo, Lischka. Náhradníci: Kolář - Novotný, Dordić, Neuberg, Bílek, Mejzlík, Richter, Švantner
FC Vysočina: Hanuš (46. Rakovan) – Nový, Tlustý, Krejčí, Urdinov (64. Novotný) – Batioja, Urblík (64. Fulnek), Vaculík, Ikaunieks – Dvořák (79. Záviška), Rabušic (64. Popović).
 

Komentář

Kouč Michal Bílek v utkání proti Varnsdorfu postrádal avizovanou osmičku hráčů. Naopak už byl k dispozici uzdravený Tlustý a do kádru „áčka“ byl znovu zařazen makedonský levý bek Urdinov.

Na jihlavské sestavě bylo patrné, že už krystalizuje složení základní jedenáctky pro úvodní jarní boje, ovšem očekávaná převaha prvoligového celku se nekonala. Varnsdorf byl důraznějším celkem a mnohem lépe se vyrovnal s velmi tvrdým povrchem nymburské umělé trávy. První šance utkání se zrodila až v 19. minutě, kdy se před Hanušem zjevil Durděvić, ovšem Hanuš jeho střelu lapil. O minutu později Varnsdorf otevřel skóre utkání, když Fotr využil snahu jihlavské defenzívy o konstruktivní rozehrávku – 1:0. V 26. minutě vyslal Nový za obranu Ikauniekse, který se odhodlal k pohotové střele z hranice vápna a branku přestřelil. O dvě minuty později Vaculík rychle rozehrál standardní situaci, vstříc brance kolmicí vyslal rychlíka Ikauniekse, ovšem gólman byl u kulatého nesmyslu dříve. V 33. minutě se za jihlavskou obranu dostal aktivní Durděvić, ale ani nadvakrát Hanuše nepřekonal. V 36. minutě konečně vyšel jeden z mnoha pokusů FC Vysočina dostat míč za varnsdorfskou obranu. Vaculík na hranici ofsajdu vyslal do samostatného náběhu Rabušice, který místo přihrávky na zcela volného Ikauniekse volil přesnou střelu – 1:1. Bohužel, vyrovnaný stav vydržel jen krátce. Další zbytečná chyba v rozehrávce FC Vysočina v 37. minutě znamenala snadnou cestu ke gólové radosti Durděviće, kterého přesnou přihrávkou našel Fotr – 2:1. V závěru prvního dějství si varnsdorfští útočníci spolupráci vyměnili, ovšem tentokrát Fotra Hanuš vychytal.

Hráči v modrém do druhé půle vstoupili pouze se změnou na postu gólmana a úsilím o zvrat zápasu. V 46. minutě letěla Rabušicova hlavička po centru Urdinova vedle tyče. V 50. minutě si Varnsdorf málem vstřelil vlastní branku po centru Vaculíka a o chvíli později se neujala ani hlavička Rabušice po rohu zahrávaném Novým. A do třetice to byl v 55. minutě Rabušic, který po křídelním průniku Ikauniekse nepropálil varnsdorfskou defenzívu. K brankové radosti nevedla po hodině hry ani střela Nového ze střední vzdálenosti. V 69. minutě měl po křídelním průniku Popoviće dobrou střeleckou pozici Fulnek, ale branku přestřelil. V 79. minutě se na branku řítil Ikaunieks, ovšem brankář mu v zakončení zabránil a vzápětí dobíhající Novotný odražený míč za hranicí vápna trefil velmi šatně. Poslední jihlavskou příležitost měl v 83. minutě Záviška, který po přihrávce Vaculíka gólmana překonal, ale jeho pokus skončil jen vedle tyče. Varnsdorf ve druhé půli rozhodně pouze nebránil výsledek. Frťalův celek byl kombinačně přesný a dokázal si vytvořit několik nadějných možností zejména po brejkových situacích. Skóre mohl navýšit např. v 85. minutě Zbrožek, ale ze středu velkého čtverce nalezl pouze Rakovanovu náruč. Varnsdorf si ve vyrovnaném přípravném utkání přesto připsal cennou výhru.

Jak nepovedený duel okomentoval nejzkušenější člen jihlavského kádru středopolař Lukáš Vaculík? Jeho slova najdete na Youtube kanálu Ježour TV

Fotogalerie

               
 
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu