16.08.2017, Miroslav Fuks

Vysočina ve Vyškově musela otáčet domácí vedení

Vysočina ve Vyškově musela otáčet domácí vedeníVysočina do MOL Cupu vstoupila velmi špatně, když už ve 2. minutě na půdě třetiligového Vyškova prohrávala 1:0 a připomenula nedávné vyřazení Brna na HFK Olomouc. V dalších minutách však jihlavská sestava zabrala a dokráčela k přesvědčivému vítězství 1:4 (1:2). Úvodní dva důležité góly vstřelil Filip Novotný a klid do řad hostujícího celku přidaly góly David Štěpánek a Pavel Dvořák.

 
VyškovVyškov
2. kolo, středa 16.8.2017, 18:00
1:4
(1:2)
FC VysočinaFC Vysočina
 

Góly: 2. Koudelka – 26. a 36. Novotný, 54. Štěpánek, 81. Dvořák
ŽK: 12. Praks, 84. Koudelka, 84. Josl – 87. Záviška
Rozhodčí: Dubravský – Horák, Lakomý
Diváci: 0
Vyškov: Klimeš – Praks (46. Josl), Rapouch, Matocha (75. Studený), Koudelka, Lahodný, Dabić, Cvijović, Krejčí, Jeřábek, Novotný (46. Němeček).
FC Vysočina: Rakovan – Pecháček, Tlustý, Rosa, Nový – Záviška, Vaculík (61. Hronek), Štěpánek, Novotný (84. Popović) - Dvořák, Klíma (71. Daníček). Náhradníci: Soukup – Fulnek, Ikaunieks.
 

Komentář

Kouč Ivan Kopecký do utkání nasadil sestavu, která se od té páteční v Edenu výrazně lišila. Zůstali v ní pouze gólman Rakovan a bek Nový. Šanci tak dostali fotbalisté, kteří na Slavii nehráli, nebo v tomto ročníku zatím na větší herní příležitost čekají nebo se vracejí po zranění, což byl příklad zkušeného Vaculíka.

Vysočina do utkání vstoupila katastrofálně. Už ve 2. minutě vstřelil úvodní branku zápasu domácí ofenzivní hráč Koudelka, který Česko reprezentuje v malé kopané a v ročníku 2012/13 působil v jihlavské juniorce – 1:0. Úpornou jihlavskou snahu o vyrovnání se podařilo dotáhnout ve 26. minutě, kdy skóroval Novotný. Stalo se tak po průnikové přihrávce po pravé straně na Závišku, který přetáhl centr na zadní tyč a Novotný prostřelil gólmana – 1:1. O deset minut později už favorizovaní hosté strhli vedení na svoji stranu, když se po rohovém kopu Novotný opřel do míče z hranice vápna a s odrazem od břevna zvýšil na 1:2.

Do druhé půle ve vyškovském dresu nastoupil exjihlavský levý bek Tomáš Josl. Za osm minut sledoval gólový počin FC Vysočina. Zrodil se po kombinaci na pravé straně, kdy Klíma nahrál Dvořákovi, ten mu patičkou narazil zpět a Klíma využil přečíslení k nahrávce na volného Štěpánka, který byl sám před brankářem a nedal mu šanci – 1:3. Skóre dal definitivní podobu devět minut před koncem Dvořák, kterého ve vápně našel z levého křídla Novotný – 1:4.

Ohlasy trenérů

„Pohárový zápas nám hodně zkomplikoval nevydařený vstup do utkání, kdy jsme už ve 2. minutě dostali gól. Domácí tým potvrdil, že se zkraje sezóny nachází v dobré formě, bojoval, byl nepříjemný a běhavý. Ovšem prakticky hned od inkasované branky jsme ovládli hřiště a vytvořili jsme si převahu. Bylo jen otázkou času, kdy ji zúročíme. V naší hře byla řada velmi dobrých pasáží, na druhou stranu i momenty, kterých se do budoucna musíme vyvarovat. Nebyl to jednoduchý zápas. Za čtyři vstřelené góly jsme samozřejmě rádi a doufáme, že se dokážeme prosadit i v neděli před domácím publikem proti Plzni,“ řekl k průběhu duelu trenér Ivan Kopecký. Lodivod FC Vysočina svůj komentář ještě doplnil: „Do utkání jsme nasadili jedenáctku z hráčů, z nichž devět nefigurovalo v sestavě na Slavii. Byli mezi nimi mnozí, kteří na podzim zatím čekají na větší herní zapojení. Navíc po zranění hodinu hry odehrál zkušený Vaculík. Těší mne, že se výrazně prosadil Filip Novotný, jenž dvě důležité branky sám vstřelil a na další přihrál. Dařilo se však i jiným hráčům, což nám do prvoligových zápasů rozšiřuje počet hráčů, které můžeme bez obav nasadit. Takové situace v sezóně jistě nastanou.“
 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu