01.03.2006, Redakce

V Liberci jsme byli neustále nebezpeční a těšíme se na Spartu

Konkurence považuje Jihlavu za jasného sestupujícího z první ligy. Přes zimu neposílená Vysočina ale sbírá body i na jaře. „Role outsidera nás svým způsobem motivuje. Ale bohužel se projevuje na hřišti tím, že na nás mají přísnější metr rozhodčí. Jsme takoví prvoligoví otloukánci,“ nechal se slyšet trenér Karel Večeřa. Tři dny poté, co jeho svěřenci senzačně vyválčili bod pod Ještědem. Na horké půdě vedoucího týmu tabulky.

 
Liberec v jarní premiéře nečekaně vyhrál na Spartě a vy si v pohodě přivezete ze hřiště lídra Gambrinus ligy bod. Jak je to možné?
Ten bodový zisk je příjemná nadstavba, ale mě potěšil především náš herní projev. Někteří nás sice za defenzivní taktiku odsuzují, ale kdo fotbalu trochu rozumí, musel v Liberci ocenit naší aktivní hru směrem dopředu. Vycházeli jsme pochopitelně ze zabezpečené obrany, ale až do poslední minuty jsme byli zároveň nebezpeční v brejcích. To uznal i soupeř.

Ze dvou zápasů, de facto venku, máte dva body. Jste s nimi jako trenér spokojen?
Zvládli jsme přechod na kvalitní trávník, na kterém jsme celou zimu nebyli a v Liberci byl oproti Brnu vidět znatelný pokrok. To mě těší především. S hrou jsem spokojen, ale vzhledem k ní máme bodů, a tím myslím celý průběh sezony, málo. Že je lepší jednou vyhrát a jednou prohrát než dvakrát remizovat, to ani nemusím opakovat. Chybí nám kvalitní finální zakončení, to víme. Ale bohužel je to věc, která se nechá na fotbale nejhůře natrénovat. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, že Brno nedostalo gól tři zápasy v řadě a Liberec má společně s Teplicemi nejlepší obranu v lize.

V Liberci se bohužel vykartovali obránci Kadlec, Vojtíšek a Liška, kteří budou pro čtyři žluté proti Spartě chybět. A vy musíte proti úřadujícímu mistru totálně překopat zadní řady. Už víte jak?
Především mě mrzí, že dvě z těchto karet jsme dostali za běžné zákroky, spíše šlo o otočené fauly domácích. Musíme v tréninku zapracovat na tom, aby se mužstvo v defenzívě sehrálo. Představu o změnách v sestavě mám a od středy na tom začneme dělat.

V pondělí před kamerami televize Prima přivítáte trápící se Spartu, která už musí konečně zabrat. Překvapil vás její nevýrazný start?
Když takto zásadně obměníte mužstvo, tak to chvíli trvá, než všechno začne fungovat. Že bude mít ale Sparta po dvou kolech jeden bod, to jsem nečekal. O to víc teď bude chtít za každou cenu vyhrát.

Má oslabená Vysočina na to, bodovat i proti Spartě?
Určitě, ale musíme na hřišti dodržet taktické pokyny a vyvarovat se zbytečných chyb

 
Aktuálně

U17: Těsná domácí porážka

Jihlavský mladší dorost podlehl po vlastním gólu ze 77. minuty silným Českým Budějovicím 2:3 (1:1). Jihlavské poslal do úvodního vedení Karel Jančok a v druhém poločase srovnával Milan Urbánek. Dorostenci se tak tímto výsledkem propadli na 13. místo tabulky. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu