02.09.2007, Miroslav Fuks

Vrzáček: „Vítkovice prokázaly více nasazení a bojovnost“

Vrzáček: „Vítkovice prokázaly více nasazení a bojovnost“Po porážce v Hradci a domácí remíze s Duklu připravili hráči FC Vysočina svým fanouškům další zklamání, když podlehli 3:1 na půdě Vítkovice. O hodně tohoto nepovedeného duelu jsme požádali asistenta trenéra Josefa Vrzáčka.

 
Velmi jsme se soustředili na úvod duelu, aby se neopakoval úvodní brzy inkasovaný gól. Stejně tak jsem se v týdnu snažili o zkvalitnění obranné fáze a poučení se z chyb v předchozích duelech. Skutečně jsme úvod zápasu zvládli velmi dobře a Vítkovice jsme k ničemu nepustili. Bohužel ve 26. minutě opět přišla individuální chyba a domácí se ujali vedení. Rozhodnutí pak přinesl nezvládnutý úvod druhé půle, kdy nás domácí přitlačili, vytvořili si několik šancí a nakonec vstřelili rozhodující druhý gól. Sice se nám podařilo vsítit kontaktní branku na 2:1, ale to bylo vše. Naopak Vítkovice daly výsledku konečnou podobu…

Co je nyní největším problém jihlavské obranné fáze?

Tato otázka by si zasloužila větší rozbor. Určitě je nepříjemná absence Kadlece, navíc zadní řady nehrají v ustáleném složení, což se negativně projevuje na herních stereotypech a sehranosti. Ještě více nás však trápí opakující se individuální chyby.

Proč jste ve 47. minutě střídali stopera Suchého?

Bohužel musel odstoupit kvůli zranění zadního stehenního svalu, tudíž jeho páteční start je nejistý. Z tvrdého duelu si odnesl šrám i Gebreselassie, který má čtyři stehy na hlavě.

Neměli by naši hráči také přitvrdit?

Bohužel na tom něco bude. Naši hráči rozhodně nebyli fotbalově horší než Vítkovice, ovšem domácí ke svému výkonu přidali mnohem více nasazení a bojovnosti. Vždyť jsem si v zápase nepřipsali ani jednu žlutou kartu, což o něčem také vypovídá.

Co s týmem hodláte provést?

Především musíme důkladně zregenerovat, spočítat šrámy a důkladně rozebrat naši situaci. Proč došlo k výpadku na začátku druhé půle, proč jsme málo efektivní v útoku, jak zlepšit pošramocenou psychiku mužstva či jak přidat na nasazení.

V pátek vás čeká vždy nelehký soupeř v podobě Ústí nad Labem…

O soupeři máme dostatek informací, protože trenér Zákostelský Ústí osobně sledoval. Na zápas se musíme co nejlépe připravit a dát do něj všechno. Nutně potřebujeme nejen dobrý výsledek, ale i dobrý výkon celého mužstva.

 
Související
Aktuálně

Organizační informace k ASEKOL RECYCLE MATCH proti Dukle Praha

Další domácí utkání jihlavských fotbalistů je tady. A s ním i organizační informace, které se vám bude hodit znát, než na stadion vůbec vyrazíte. Stejně jako na duel s Kroměříží klub připravil tematické utkání. Tentokrát s heslem #udržitelnost. Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu