08.09.2007, Miroslav Fuks

Starší dorost vybojoval cenný bod na Slavii

Starší dorost vybojoval cenný bod na SlaviiStarší dorostenci během šesti kol extraligy nastoupili počtvrté na půdě soupeře a konečně se dočkali prvního bodového importu. Z půdy pražské Slavie vezou po bojovném a týmovém výkonu velmi cenný bod za remízu 1:1. Vyrovnávací jihlavskou branku vstřelil Václav Pohanka.

 
SlaviaSlavia
6.kolo, sobota 8.9.2007, 11:00
1:1
(0:0)
FC VysočinaFC Vysočina
 
Gól Vysočiny: 75. Pohanka
Diváci: 0
FC Vysočina: Hlavoněk – Kubeš, Filip, Pražák, Urbánek – Šandera (70. Hirsch), Hušbauer, L.Procházka, V.Černý (75. Dobrovolný) – Pikl, Kratochvíl (60. Pohanka).
 

Komentář

„Bod ze Slavie je pro nás skutečně velmi cenný. Zvláště si vážím toho, že byl dílem kolektivního a bojovného výkonu a že jsme dokázali srovnat vedení domácích,“ ocenil na úvod remízu trenér Miroslav Krieg.
Po úvodní vyrovnané čtvrthodině začali mít více ze hry domácí. Ofenzivní hráči Vysočiny vpředu nedokázali udržet míč a proto jejich spoluhráči v obraně museli čelit tlaku Slavie s řadou nebezpečných standardních situací. „O této silné stránce Slavie jsme věděli a proto jsme sestavu postavili defenzivněji a ve snaze získat výškovou převahu. Navíc nás při standardkách podržel brankář Hlavoněk. Bohužel, ani on se nevyhnul zaváhání, když mu čtvrt hodinu před koncem vypadl míč po rohovém kopu a domácí se snadno ujali vedení. Náš výkon ve druhé půli však byl mnohem odvážnější a nakonec jsme se po zásluze dočkali vyrovnání, když v 75. minutě hlavou od tyče skóroval Pohanka,“ zrekapituloval utkání trenér mužstva.
A proč při odložení zápasu juniorky nevyužil služeb útočníků Šamánka a Rabušice? „O odložení zápasu v Kroměříži jsme se dozvěděli až v pátek, přesto musím přiznat, že jsme o tomto posílení vážně uvažovali. Oba útočníci nám byli ochotní pomoci, ale my jsme nakonec dali přednost týmovému duchu a sehranosti stávajícího kolektivu. S ním totiž celý týden pracuji, hráče připravujeme na nadcházející zápas a bylo by vůči nim nefér, kdyby se den před utkáním někteří dozvěděli, že nakonec hrát nebudou. Fotbal je přeci kolektivní hra, v níž ani sebevětší individualita nemůže přehrát sílu soudržného a houževnatého týmu. Náš zápas na Slavii byl toho dobrým příkladem,“ vysvětlil Krieg.

 
Související
Aktuálně

Představujeme partnery: Technické obory a fotbal jdou dohromady aneb prezentace LINDE a EMRO

Doposud jsme prezentovali vždy pouze jediného partnera. Tentokrát jsme se rozhodli prezentaci spojit a představit hned dvojici podporovatelů FC Vysočina. Oba jsou z technické oblasti. Společnost Linde se specializuje na plyn, Emro pro změnu na elektřinu. Shodně však pomáhají v rozvoji i fotbalové Vysočině. Celý článek

 
Servis
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
×
Dnes v 18:00
FC Vysočina Jihlava
FK Dukla Praha
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu