20.08.2002, Redakce

Fotbalisté FC Vysočina pomáhali při záplavách

Kraji Vysočina se sice nejtěžší následky nedávné ničivé povodně vyhnuly, její následky se však jistě týkali řady našich známých, příbuzných či třeba i spřátelených firem.

 
Nejinak tomu bylo i u společnosti PSJ holding, a.s., které se dotýkají značné škody způsobené na některých nedávno dokončených stavbách této firmy. Záplavy poškodily především známou galerii Sovovy mlýny na pražské Kampě, jejíž čáru ponoru jsme mohli všichni pozorovat na četných záběrech televizních stanic z okolí Karlova mostu a dále také pavilon goril v pražské ZOO. “Prakticky souběžně s vypuknutím povodní jsme hlavnímu městu poskytli nezištnou pomoc nasazením těžké techniky i svých zaměstnanců, kteří pomáhali se stavbou zátarasů proti vodě. Ihned po opadnutí vody jsme se zapojili do odstraňování nánosů bahna v prostoru Sovových mlýnů a vyklízení zdevastovaných místností vlastního objektu. Stejně se angažujeme při záchraně dalších historických památek,” informoval regionální ředitel PSJ holding, a.s., Vladimír Jabulka.

Tím však pomoc Sovovým mlýnům neskončila. “Ve spolupráci s firmou PSJ SERVIS, jihlavským Hotelem Gustav Mahler, autodopravou Husták a druholigovým fotbalovým klubem FC Vysočina Jihlava jsme na úterý 20. srpna zorganizovali další úklidovou četu, která po celý den odklízela dílo zkázy na této památce. Dík patří zejména managementu a trenérům FC Vysočina, kteří z náročného tréninkového procesu uvolnili část hráčů z obou dospělých celků a z dorostu,” uvedl Jabulka. Mezi pracujícími nechyběli trenéři Machálek a Jansa, sekretář Šilhán nebo hráči druholigového “áčka” Hošťálek, Vaculík či Bratršovský.

“Ani fotbalisté nemohou v těchto chvílích zůstat nečině stranou. Krom této pomoci momentálně v našem klubu organizujeme finanční sbírku, jejíž nemalý výtěžek osobně předám konkrétním postiženým rodinám v obci Majdalena na Třeboňsku. Zároveň uvažujeme, že na týž účel věnujeme část vstupného z nejbližšího domácího duelu proti Mostu. Další cesty pomoci momentálně hledáme ve spolupráci s ČMFS a dalšími českými fotbalovými kluby. Jednou z možností je i fotbalová exhibice na našem stadiónu, která by mohla proběhnout během reprezentační pauzy o víkendu mezi 6. až 8. září,” uvedl ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis.

 
Aktuálně

Podpořte FC Vysočina v neděli v důležitém utkání proti Spartě B!

Fotbalová Vysočina potřebuje zabrat a konečně naplno bodovat. Netradičně v neděli 21. dubna bude od 17:00 hodin bojovat o první jarní vítězství proti nevyzpytatelnému týmu plného talentů – juniorce Sparty Praha. Přijďte ji v důležité bitvě podpořit, ať tolik potřebné tři body zůstanou doma! Celý článek

 
Servis
V tento den před lety
 
Klub •  Hráči •  Zápasy •  Mládež •  Multimedia •  Fanoušci •  Historie

© 2006-2024 FC Vysočina Jihlava & eSports.cz, s.r.o.  |  RSS
Veškerý obsah stránek chráněn podle autorského zákona a jeho přejímaní bez výslovného souhlasu redakce je zakázáno. Povolena je citace částí materiálů zde zveřejněných s uvedením zdroje www,fcvysocina.cz.
Nastavení cookies

 
 
 
 

Akcionáři klubu

Hlavní partneři klubu

Významní partneři klubu

Partneři klubu

Mediální partneři klubu